Pečení nejen o vánocích

51230_smallChtěla bych se jenom zmínit o tom, co možná sousta z vás ví, někdo ne.

Při pečení křehkého cukroví si dávám do trouby smaltovaný hrneček s vodou, cukroví, jako třeba vanilkové rohlíčky, se tak nelámou, protože je tam vyšší vlhkost vzduchu, tudíž nejsou tak vysušené a křehké na dotyk při obalování v cukru.

Dále pozor na filtr vzadu v troubě, pokud ho tam máte.

Při pečení masa tam musí být, aby šťáva nestříkala dovnitř. Naopak při pečení buchet a pečiva, zvlášť bábovek, jej vyndejte, krásně se umyje v myčce i bez různých odmašťovacích drastických čisticích prostředků.

Já toto nedělala a stálo mne to pak pracné čištění, nehledě, že bábovka nemusí naskočit apod. Nyní mám 2 roky nový sporák - v důsledku stěhování, ten samý, protože se mi osvědčil a konečně jsem si to v manuálu přečetla a důsledně to dělám.

Některé maličkosti mají nepříjemné následky.

přidejte na:
Roxana

27. 11. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Záleží co je to za typ trouby. V plynové jsem hrníček také používala, v elektrické nemusím a výsledky jsou výborné.

29. 11. 2010, 21:25

Roxana
Mám elektrickou a pužívám ho..., no určitě tím nic nepokazím.

Roxana 30. 11. 2010, 13:02

Chybějící obrázek
Nepokazíš, hlavní je spokojenost a výsledek.

30. 11. 2010, 20:23