Pět bylin, které podpoří váš imunitní systém

Chladné počasí je stále součástí našich každodenních aktivit a tak není divu, že mnoho nás ulehá s nachlazením, které se léčí dlouho a je velmi nepříjemné. K tomu, aby se od nás viry a bakterie držely co nejdále, potřebujeme kvalitní imunitní systém. Ten je přitom daný částečně genetikou (je vrozený), ale velká jeho část souvisí s životním stylem, konzumovanými potravinami a pohybem.

Pro podporu imunitního systému můžete pravidelně užívat i potravinové doplňky, ale pokud dáváte přednost přírodnější cestě, našli jsme pro vás sedm bylin, které vaši imunitu pořádně nakopnou!

ŠÍPKOVÁ RŮŽE

Šípky by neměly chybět v žádném čaji na chřipku, anginu nebo nachlazení. Obsahují totiž vysoké množství vitaminu C a další velmi užitečných látek. Ty efektivně působí na záněty a zároveň podporují imunitní systém. Velmi účinné jsou i pupeny z šípkových květů, které v podobě tinktury podporují vykašlávání a urychlují průběh nachlazení.

ČEKANKAPět bylin, které podpoří váš imunitní systém

Čekanka, až je se jedná o květinu, podporuje tvorbu přátelských bakterií v těle člověka, čímž podporuje celkovou odolnost organismu. Její hlavní síla tkví v kořenech, které obsahují inulin, který je základní látkou pro zdravý imunitní systém.

OSTROPESTŘEC MARIÁNSKÝ

K tomu, abychom vybudovali silný imunitní systém, potřebujeme tělo zbavit negativních látek, které nám naše snažení (ve formě harmonické výživy a pohybu) kazí. Zde se jeví Ostropestřec jako skvělý pro detoxikaci organismu a nastartování imunity.

RAKYTNÍKPět bylin, které podpoří váš imunitní systém

Rakytník je po všech směrech prospěšný pro člověka. Celá rostlina je bohatá na řadu vitaminů a antioxidačních látek, které spolehlivě likvidují volné radikály a dávají tak tělu možnost pro budování stabilního imunitního systému. 

OŘEŠÁK KRÁLOVSKÝ

Tinktura z Ořešáku královského působí podpůrně na imunitní systém, hojí vnitřní záněty, tlumí bakteriální infekce a redukuje zánětlivost dásní. Velmi často se používá i v rámci alternativního léčitelství na eliminaci různých druhů parazitů v oblasti krku.

přidejte na:
Šéfredaktor

28. 02. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář