Pizza tak trochu jinak

Připravte si skvělou pizzu, kterou možná vůbec neznáte. Místo mouky můžete na základ těsta použít například cuketu. Vytvoříte lehkou nízkokalorickou pizzu a bez lepku. Výbornou a poctivou pizzu zvládne připravit každý. Stačí se jen držet postupu. A případně si ji můžete dozdobit i dle chuti čímkoli, co doma najdete. Dnes jsme si pro vás přichystali speciální recepty na cuketovou či polentovou pizzu.  

#tescoma-akce-velmi-siroky 

Výborná cuketová pizza


Cuketa má skvělé pročišťující účinky, působí jako přírodní antioxidant, zlepšuje zažívání a pomáhá střevní mikroflóru udržovat zdravou a odolnou proti infekcím a zánětům. Je nenáročná na pěstování a přitom můžete očekávat velkou úrodu. V kuchyni má široké uplatnění. Můžeme ji připravit jako přílohu k masu nebo si z ní připravíme bramboráky či náplně do sladkých i slaných koláčů.





Oregano neboli Dobromysl obecná má výrazné aroma. Najdete ji ve volné přírodě nebo si ji můžete i uměle vypěstovat. V obchodech ji seženete v sáčcích v sušené formě, ale najdete tam i čerstvou balenou v krabičkách nebo ještě rostoucí v květináčích. Používáme ji do salátů, při nakládání masa, při grilování, dáváme ji na pizzu či na těstoviny.


Pizza na plech




Droždí nám pomáhá při přípravě nadýchaného a vláčného těsta. Obsahuje totiž kvasinky, které přeměňují přirozené cukry v mouce na alkohol, jenž se při pečení odpařuje, a také na oxid uhličitý. Ten dodá pečivu potřebný objem. Droždí se nepoužívá jen v kuchyni, ale také ve vinařství, kosmetice, lékařství nebo jako krmivo pro zvířata či pro zvýraznění chuti. Většinou se ale používá pro kypření pečiva, při přípravě knedlíků, pizzy, lívanců a podobně.


Polentová pizza


Krůtí maso je pro naše zažívání ideální surovinou, protože je lehce stravitelné, má nízký obsah tuků a můžeme jej všestranně využít. Lze ho péct, dusit, smažit, grilovat, zapékat, mlít nebo plnit. Připravují se z něj saláty, polévky, koktejly, hodí se k bramborám, těstovinám, rýži a můžete jej samozřejmě použít i na pizzu.








#chefparade-siroky 
přidejte na:

28. 03. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář