Polévky na zahřátí

Polévek není nikdy dost. Máme pro vás další inspiraci. Jsou plné vitamínů, takže vám zvlášť v tomto příšerném počasí určitě přijdou vhod.

#chefparade-siroky 

Špenátová polévka s mozzarellou

Česnek má antivirotické a antibakteriální účinky, což pomáhá v boji proti infekcím, bakteriím a plísním, které na nás číhají doslova na každém kroku. Dokáže si poradit i s kmeny zlatého stafylokoka, bakteriemi E. coli či salmonelou, kterou účinně zlikviduje.


Pomáhá i s léčbou různých kožních onemocnění, podporuje růst vlasů a nehtů a reguluje hladinu krevního tlaku i cholesterolu. Je skvělý i vůči alergiím, jejichž projevy dokáže zmírnit. Doporučuje se přikládat jej na kuří oka a bradavice, na které prý jeho šťáva skutečně zabírá.


Tekvicová polévka

Tykev se v naší kuchyni příliš nepoužívá, což je škoda, neboť je tato zelenina chuťově výjimečná. Jelikož obsahuje více kalorií a můžeme ji všestranně využít, je srovnatelnou potravinou s námi oblíbenou přílohou - bramborami.


Tykve se dobře skladují, pokud dodržíte správný postup, mohou vám vydržet i 1 rok. Pokud máte zahrádku, můžete si je snadno vypěstovat. S minimálním úsilím budete mít maximální úrodu, neboť se bujně rozrůstají a vytvářejí velké plody, což vám zjednodušší práci při sklizni.

Pastiňáková polévka

Pastiňák patří do kořenové zeleniny a velmi se podobá petrželi. Chuť petržele je však ostřejší. Původně pochází ze Středomoří a používali ji často místo brambor. Je bohatým zdrojem vlákniny, cukru a draslíku.


Má mléčně jemnou chuť, ve které se nachází cukernaté a zemité podtóny. Jíme ho tepelně zpracovaný, přidává se do polévek, omáček a je ideální přílohou k masu. Hodí se ale také do šťouchaných brambor nebo jej můžete využít i pro přípravu pyré. V obchodech vybírejte spíše takové pastiňáky, které nejsou nijak scvrklé, ani oschlé.



#damejidlo-siroky 

přidejte na:

02. 05. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář