"Pracovní" vývar

Znáte to - spousta receptů počítá s podlitím. Víte, že místo vody je lepší vývar. Často se ale vývar nahrazuje masoxem. Zkuste raději skutečný vývar, resp. ten, kterému já říkám "pracovní", neboť klasický vývar použiji raději na polévku. Takže co to znamená ? Inu to po nějaký čas sbírám odřezky z hovězího masa (skladuji na mrazáku), pak přidám nějakou tu hovězí kost a připravím si vývar. Ten pak, protože jej zpravidla nespotřebuji celý, rozdělím do skleniček a ty uložím na mrazák. Na nějakou dobu mám vývar do "čehokoli" hotový. Je to lepší, než masox. Ten jen v nouzi nejvyšší.

přidejte na:
Ajaja

26. 06. 2010


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Dělám to též, jen nemrazím ve skleničkách, ale v umělohmotných pikslách od salátů nebo pomazánek. Nemusím mít strach, že se rozbijí.

26. 06. 2010, 11:00

Chybějící obrázek
Též se jako velmi koncentrovaný nechá nalít do tvořítek na led.

Jakub 01. 07. 2010, 13:30

Ajaja
Podobně si uschovávám i třeba vypečenou šťávu od masa (pak se hodí třeba do rizota...) a používám na to miniskleničky od marmelád, co do nich vejdou tak 3-4 lžíce.

Ajaja 03. 07. 2010, 07:47

Roxana
Dělám to i s bylinkama, do tvořítek na led. Když byly děti malé, tak v rámci ranního spěchu jsem jim uvařila čaj a když byl hotový, hodila do hrnku pár kostek ledu, manžel zkraje trochu zíral, ale co, účel to splnilo, čaj byl "pitelný", pak jsem si do té vody u vymačkala citronovou šťávu v rámci vylepšení a ušetření času. Dcera to odkoukala a začala to dělat v práci, kolegyně byly trochu vedle a najednou to dělají všechny :-)))) Blbé je, že jsem měla 2 nádobky s víčky, víčka jsem potratila a maji jen normální, prý ty už přestali vyrábět, to mám vzek, tam jsem nechytala žádné pachy, jestli to stálo trochu nakřivo, nic se nedělo... No koukám všude, ale neseženu a zátka od ničeho tam nepasuje.

Roxana 16. 01. 2011, 23:11