Představujeme nového fotografa sRecepty.CZ

19559_small

Náš portál o vaření zahájil spolupráci s novým fotografem, Janem Tajzichem. Jeho práce se zatím bude týkat reportáží a několika fotografií, které můžete shlédnout v našem katalogu bylinek a koření. Jelikož je naším partnerem i koření Rossk, rozhodli jsme se pro vás vytvořit vlastní databázi koření a bylinek, v němž představujeme nejen produkty tohoto výborného dodavatele, ale také fotografie jeho sortimentu, které vytvořil pro náš web právě Jan Tajzich.
Jan začal fotit někdy ke konci roku 2005, kdy se mu do ruky dostal kompakt od Olympusu 5060wz. Po pár měsících k němu začal dokupovat příslušenství a začal se učit a studovat techniku focení. Na začátku roku 2007 vyměnil Olympus za zrcadlovku EOS  Canon 400D, které zůstal věrný až dodnes. Rád fotí vše, co jej zaujme a nebojí se nových experimentů. Jeho další práce můžete vidět na jeho stránkách www.jemny.net a samozřejmě u nás. S jeho obrázky se na našich stránkách bude setkávat čím dál častěji. Položili jsme Janovi pár otázek:

1. Co se ti nejvíce líbilo na focení koření pro sRecepty.CZ?
Nejlepší byla kupodivu asi vůně. Fotil jsem koření, které většinou znám jen v mletém nebo drceném stavu. Přitom když se na některé koření podíváte a ucítíte jeho vůni, tak je přímo extatický zážitek.


2. Když jsi nafotil koření, určitě jsi ho musel vyzkoušet. Jaká je Tvá zkušenost?
Sám mám raději koření ostřejší, a proto přesně do tohoto sortimentu vedla má cesta. Osvědčenou klasikou pro naložení masa je pro mne koření Argentina - aromatické, ostřejšího rázu. Překvapením pro mne bylo "bylinkové máslo", které jsme s manželkou použili na ochucení kuřecích kousků a následně i sýrové omáčky - jemné a lehké. U koření oceňuji, když není rozdrcené na prach, ale jsou v něm kousky originálních surovin a právě tohle koření Rossk splňuje.


3. Co bys doporučil našim uživatelům, kteří fotí své výtvory a chtěli by, aby jejich recepty vypadaly na fotkách stejně chutně jako ve skutečnosti?
Své připravené jídlo foťte za denního světla. Ne nadarmo se říká, že světlo tvoří fotografii. Nepoužívejte blesk a pokud je světla tak málo, že byste mohli mít fotografie rozmazané, použijte stativ. Důležité je fotit jídlo čerstvé, ona oschlá petrželka nevypadá vůbec dobře! Dávejte pozor na pozadí, které na fotce budete prezentovat a vždy se zeptejte sami sebe, zda např. vysavač v pozadí na takovou fotku patří (směje se). Jídlo nefoťte kolmo... ani to nejlepší jídlo pak nevypadá dobře. Nejvhodnějším ůhlem je přibližně 30-45 stupňů. A to nejdůležitější: Vařte, foťte a pak se dobře najezte! Dobrou chuť!

 

19562_small

přidejte na:
Šéfredaktor

22. 01. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Roxana
No vida, odborník a to já fotím od (ani nebudu psát od kdy) a kde nic tu nic, hůůůůůůůůza! Tak ať se daří krásné fotky!

Roxana 26. 01. 2010, 00:30

Maja
Moc děkujeme za tipy a rady jak fotit naše uvařená jídla, je to poučné a já co by laik se ráda nechám poučit od odborníka.

Maja 26. 01. 2010, 20:02

Roxana
Před nynějším foťákem jsem měla Olympus, pak mi bylo z několika stran řečeno, že tahle značka dávno není co byla, já ji pokládala za jednu z nejlepších. Pak jsem si pořídila jiný, ale to spíš z důvodů, že má větší displej. A horší oči. Zn. Samsung. Bohužel - dál se šířit nebudu, protože do dnešního dne je to asi 1,5 roku jsme si nepřečetla manuál a k tomu fakt není co dodat. Snad jen to, že mám ráda Murphyho zákony...

Roxana 31. 01. 2010, 16:28

tepito
Příjemný rozhovor-dík za tipy k focení,samozřejmě,že vše dělám špatně-fotím s bleskem a kolmo.

tepito 02. 02. 2010, 09:14

Roxana
No já fotím taky s bleskem, to je fakt....a ještě se u toho různě kroutím, ne že kolmo, ach jo...ale zase jsem vyhrála další fotosoutěž, včera mi psali JUPÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ no vidíte! i přes ty mé nedostatky, slibuji, že si už opravdu přečtu manuál!

Roxana 03. 02. 2010, 15:39