Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Překyselení organismu


Trápí vás pálení žáhy? Nebo třeba bolest kloubů, hlavy, stálá únava a zažívací potíže? To všechno může být příznakem překyselení organismu. Aby složitá továrna, jménem lidské tělo, správně fungovala, musí v ní vládnout rovnováha. Znamená to i mimo jiné, správný poměr mezi zásadami a kyselinami. Nadbytek kyselin totiž způsobuje nebo zhoršuje drtivou většinu nemocí. 

Podle významných světových autorů totiž není možno téměř onemocnět, podaří-li se nám udržet správnou zásadito-kyselou rovnováhu v organismu. Tu vyjadřuje číslo známé jako pH. Správné hodnoty tohoto čísla se pohybují od 7,3 do 7,7. Vyšší i nižší hodnoty pH přitom pro náš organismus mohou být smrtelné. 

Mezi nemoci z překyselení patří: chronická únava, otoky, alergie, ekzémy, astma, artróza, artritida, osteoporóza, gynekologické záněty a výtoky, zácpa, průjem, neplodnost, cukrovka, nadváha a onkologická onemocnění.


Jak zjistíme, že je náš organismus překyselený? 

Jednoduše. Pomocí testovacích proužků, které zakoupíme v lékárně. Použijeme je přesně podle návodu. V případě, že zjistíme, že náš organismus obsahuje více kyselin, než je zdrávo, máme tady pro vás několik rad, jak to napravit. 


Co způsobuje překyselení?

Mezi dodavatele kyselin patří zejména živočišné produkty jako maso, vejce, uzeniny, ryby, vajíčka, mléko a mléčné výrobky a dále poživatiny jako například káva, cukr, sladkosti, alkoholické nápoje, kakao a luštěniny. 


Jaké jsou zásadotvorné potraviny?

Především veškeré zralé ovocné plody, banány, zelenina, obilné klíčky, za studena lisované oleje, proso, rýže, pohanka, bylinkové čaje, lněná semínka, ořechy, mandle a sezam. Dopřejte si proto dostatek ovoce a zeleniny, zeleninové polévky, saláty k jídlu nebo třeba pečivo s ředkvičkami, pažitkou, sušené ovoce v müsli apod. Pokud byste se chtěli stravovat vyváženým způsobem, žijte podle pravidla 80 ku 20 - tedy podíl kyselinotvorných potravin by neměl činit víc než 20 procent celkového jídelníčku. 

Klidně si dejte občas sklenku vína nebo kávy - ovšem beze strachu. I ten by totiž mohl překyselit váš organismus. Jestliže se vám podaří alespoň částečně odkyselit vaše tělo, rychle pocítíte výsledky. Celkový zdravotní stav se zlepší, zažívání bude opět dobře fungovat. Posílíte svůj imunitní systém, poruchy zdraví se zmenší, tělo se lépe prokrví a budete se cítit mladší a více svěží.


Fotogalerie

Jana Smidži

23. 02. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře