Překyselení organismu - jak na něj?

O správné fungování kyselin a zásad uvnitř organismu se stará acidobazická rovnováha. Stálý poměr udržující tvorbu a odbourávání kyselinových látek v normě. Díky tomu je pro nás takřka nemožné onemocnět. Pokud dojde k narušení této rovnováhy, tělo nám to dá velmi rychle najevo.


Jestliže trpíte stálou únavou, tlakem v oblasti žaludku, pálením žáhy, střevními potížemi či neustálou bolestí hlavy, je silná pravděpodobnost, že trpíte překyselením organismu. Než ale začnete dělat jakékoliv zásadní změny, vyzkoušejte speciální proužky z lékárny, které vám na jistotu sdělí vaší hladinu pH v těle. U zdravých jedinců se hladina pH pohybuje na úrovni mezi 7,3 až 7,7.

#butlers-siroky 

Jak tomu předejít?

Překyselení organismu způsobují hlavně živočišné produkty jako jsou maso, uzeniny, ryby, vejce, mléko, ale také alkohol, káva, cukr, sladkosti, dokonce některé luštěniny. Pokud chcete předejít nadměrnému zvýšení hladiny pH ve svém organismu, nekonzumujte tyto potraviny často a ve velké míře.


Nezaměřujte se pouze na jídelníček. Důležité je i pravidelné dýchání! To vám může pomoci zbavit se stresu, duševního napětí nebo strachu. Všechny tyto prvky mohou způsobovat nadměrnou tvorbu kyselých látek, které tělo vytváří v případě potencionálního ohrožení.







Mám překyselený organismus, co mám dělat?

Pokuste se zcela vynechat kávu, alkohol i nadbytečné stravování se sladkostmi

Zařaďte vhodné potraviny do svého jídelníčku. Mezi takové patří ovocné plody, banány, zelenina, obilné klíčky, mandle, sezamová semínka, ořechy, rýže nebo pohanka. Nebojte se tedy sáhnout po zeleninové polévce s květákem nebo polévce s celerem a petrželí. Dopřejte si i ovocné saláty včetně těch zeleninovových, müsli se sušeným ovocem nebo vícezrnné pečivo. V menší míře můžete stále konzumovat také to, na co jste byli dlouhodobě zvyklí.







Jak poznám, že vše dělám správně?

Dojde-li k alespoň částečnému odkyselení organismu, za předpokladu, že jste jim trpěli, celkový zdravotní stav se zlepší. Bolesti zmizí, zažívání bude zase dobře fungovat, také posílíte svůj imunitní systém. Pozitivní změny se projeví i na vaší náladě. Jednoduše se budete cítit opět šťastní a fit.


#tescoma-akce-siroky 
přidejte na:
Šéfredaktor

14. 02. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář