Přímá a nepřímá metoda grilování

Při přímé metodě grilování je pokrm přímo nad zdrojem žáru, díky čemuž vstřebává tento žár přímo. Pokrm se musí vždy otočit. Pokud máme poklop, tak se do kotle dostane méně kyslíku, díky čemuž nám nehrozí vzplanutí odkapávajícího tuku. Tato medota se hodí především peo steaky, hamburgry, kotlety a další pokrmy, které grilujeme maximálně do 30 minut.

Při nepřímé metodě grilování pokrm umísťujeme nad okapávací misku doprostřed grilu mezi zdroje tepla. Díky stoupajícímu horkému vzduchu  a poklopu docílíme stejného proudění vzduchu, jako v horkovzdušné troubě (pokrm nemusíme otáčet). Výhoda této metody je, že nedochází ke vzplanutí, či nadměrnému dýmení což zaručuje zdravý pokrm bez spálených nezdravých částí. Nepřímá metoda je vhodná pro velké množství pokrmů jako je například drůbež a pečení velkých kusů masa, které se připravují delší dobu.

přidejte na:
veka

17. 06. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář