Připravte se na zimu a posilte svůj imunitní systém (1. díl)

Chladné počasí vede často k oslabení imunitního systému. Kanceláře a školy jsou plné bacilů, které se šíří nadzvukovou rychlostí a odolá jim jen opravdu silný jedinec.

Jak se takovým jedincem stát?

Dnes už víme, a věděly to i naše babičky, že správně zvolená strava dokáže snížit riziko vzniku onemocnění nebo pomoci tělu při regeneraci, pokud už se s nějakou nemocí trápíme.

ŽELEZO JAKO ZÁKLAD IMUNITY

Nedostatek železa v krvi může vést ke ztrátě imunitního systému, chudokrevnosti a zvýšenému vypadávání vlasů. Mezi potraviny, které jsou bohaté na železo patří sušené droždí, vepřová játra, ryby, mořské plody, luštěniny, sója, kvalitní kakao, některé ořechy a semínka.Připravte se na zimu a posilte svůj imunitní systém (1. díl)

NÁŠ TIP: MÁK

Mák je skvělým zdrojem nejen železa, ale dalších pro tělo prospěšných látek. Je důležitým zdrojem vlákniny, řetězce vitaminů B, fosforu a vápníku. Jeho pravidelná konzumace napomáhá ke snížení nebezpečného cholesterolu LDL a posílení imunitního systému. 

PŘÍRODNÍ PROBIOTIKA

Probiotika jsou tělu prospěšné bakterie, které působí ve střevech. Jejich množství a síla ovlivňuje lidskou odolnost vůči nemocem, a to již od raného dětství. Patříte-li mezi jedince, kteří již od malička byli náchylnější k onemocnění, měli byste přírodní probiotické výrobky zařazovat do svého jídelníčku pravidelně.

Úžasným zdrojem probiotik je kysané zelí, kefír, bílé jogurty, tempeh, kombucha nebo smetana.

NÁŠ TIP: BORŮVKYPřipravte se na zimu a posilte svůj imunitní systém (1. díl)

Borůvky patří mezi zástupce antioxidantů, kteří chrání tělo před působením volných radikálů. Mimo jiné mají i vysoký obsah vitaminu C. Zima není na borůvky bohužel bohatá, a tak se vám nabízí dvě možnosti, jak i přes chladné měsíce tuto super potravinu konzumovat. Buď si můžete borůvky předem zavařit a udělat z nich domácí marmeládu nebo je kupovat zamrazené.

přidejte na:
Šéfredaktor

21. 11. 2019

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář