Připravte se na zimu a posilte svůj imunitní systém (2. díl)

V prvním díle našeho dvoudílného seriálu jsme vám pootevřeli dveře k posílení svého imunitního systému. Pokud jste náš první článek přehlédli, doporučujeme si jej dodatečně přečíst. Dnes kapitolu o podpoře imunitního systému dokončíme a zaměříme se především na potraviny, které pomáhají nejen k prevenci, ale i rychlému uzdravení již nemocného těla.

VITAMIN C

Základem zdravě fungujícího organismu je vitamin C. Pokud se probiotika starají o odolný imunitní systém, tak vitamin C jejich snahu podporuje svými antibakteriálními a protizánětlivými účinky. Jako takový chrání buňky imunitního systému a jeho pravidelná konzumace může pomoci i k rychlejšímu zdravení.

Bohatým zdrojem vitaminu C jsou citrusové plodiny, papriky, listová zelenina, rajčata nebo hrášek.Připravte se na zimu a posilte svůj imunitní systém (2. díl)

ČESNEK

Česnek se v léčitelském odvětví vyskytuje od nepaměti. Velmi často se doporučuje zařadit do jídelníčku hlavně v období zimy a podzimu, kdy se lidská odolnost vůči bakteriím a virům snižuje, a to hlavně z toho důvodu, že má přirozené antimikrobiální účinky. 

Přírodní medicína dokonce o česneku mluví jako o přírodním antibiotiku – pomáhá v boji proti rýmě, kašli, nachlazení i zažívacích obtížích. Pokud chcete účinky česneku maximalizovat, doporučujeme jej konzumovat v syrovém stavu.

ZÁZVORPřipravte se na zimu a posilte svůj imunitní systém (2. díl)

Zázvor je potravinový zázrak, které v sobě nese řadu účinných látek a drahocenných vitaminů. Potlačuje množení bakterií, virů a plísní a stejně jako česnek nebo vitamin C ochraňuje buňky imunitního systému. 

Nejlepší účinek bude mít zázvor v případě, že jej začnete užívat preventivně. Díky tomu zajistíte tělu, aby se jeho antibakteriální účinky mohly rozvinout a případnému onemocnění zabránit ještě v neprojevené formě. 

Pozitivní účinky si zázvor nese ale i v případě, že již nachlazením nebo chřipkou trpíte. Jako takový ulehčuje od nevolnosti a napomáhá k lepšímu dýchání a cirkulaci krve.

přidejte na:
Šéfredaktor

25. 11. 2019

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář