Proč jíst vejce aneb pryč se zastaralými mýty o jejich škodlivosti

Vejce byla řadu let poměrně dost démonizována za to, že zvyšují hladinu cholesterolu v krvi, čímž škodí našemu zdraví. Dnes naštěstí víme, že to není pravda a je dobré je našeho jídelníčku zařadit.

POZITIVA KONZUMACE VAJÍČEKProč jíst vejce aneb pryč se zastaralými mýty o jejich škodlivosti

V první řadě je třeba napsat, že vejce poskytují našemu tělu kvalitní bílkoviny, vitaminy a další velmi prospěšné živiny. 

Vaječný protein obsahuje vysoké procento aminokyselin a jejich vaječná bílkovina je jednou z nejlépe stravitelných vůbec. Látky, které obsahují žloutky pomáhají stimulovat vývoj mozku a zlepšit koncentraci. Nepodceňujte však zdroj, odkud vejce berete – ideální je domácí nebo ekologický chov.

15 DŮVODŮ, PROČ JÍST VAJÍČKA

  • Podporují funkci imunitního systémuProč jíst vejce aneb pryč se zastaralými mýty o jejich škodlivosti

  • Regulují funkci štítné žlázy

  • Zvyšují množství HDL cholesterol

  • Redukují riziko infarktových stavů

  • Jsou zdrojem kvalitní energie

  • Zlepšují stav vlasů a pleti

  • Pečují o náš nervový systém

  • Obsahují pro tělo důležité aminokyseliny

  • Uvolňují od stresu a úzkosti

  • Chrání zdraví očí

  • Udržují v plné síle kosti

  • Fungují protizánětlivě

  • Jsou zdrojem kvalitních bílkovin

  • Velmi dobře zasytí

  • Pozitivně ovlivňují zdraví jater

STAČÍ 2 VEJCE DENNĚ

K tomu, abyste začali čerpat všech výše zmíněných benefitů stačí, abyste jedli pravidelně dvě vejce denně. Způsobů jak je připravit je desítky – můžete z nich připravit chutnou pomazánku, uvařit je na měkko nebo na tvrdo, smažit a nebo přidat do jakéhokoliv pokrmu!

přidejte na:
Šéfredaktor

14. 04. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář