Recenze kuchařky JEZTE ČESKY

„Pojďme se řídit podle přírody a využívat množství surovin, které máme nadosah. Jakmile začne jaro, je radost vařit. Léto a podzim nám naservírují nespočet možností a v zimě si můžete připravovat třeba husté horké polévky. Je mnoho surovin, se kterými je možno pracovat, a tato kniha vám tohle tajemství s chutí poodhalí.“

Roman Paulus / šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron

 

„Kuchařka Jezte česky vychází z každodenního života a je pro každodenní život zase určená. Nabídne vám zajímavosti o původních surovinách, které jsou běžně k sehnání, a přesto je moc nepoužíváme. Vaření v podání Jany Vašákové rozhodně neznamená nudu! Recepty mají šmrnc, tradiční jídla díky nim dostávají nový švih. A fotky? Krása je opět v jednoduchosti, to dokazuje Zdena Skokanová N. za objektivem! Tuhle knížku je radost číst, je radost se na ni dívat a je radost podle ní i vařit.“

Eva Všetíčková a Jitka Rakosníková / časopis FOOD

 

„Dobrá kuchařka je jako droga – způsobí návyk, kterého se jen tak nezbavíte. Má totiž několik funkcí. Můžete si v ní číst, jen tak listovat, prohlížet si fotky a obrázky, vařit podle ní nebo v ní hledat inspiraci. A najdete v ní i mnoho informací, které se vám budou hodit z hlediska zdravého životního stylu. Pokud jsme v Česku, měli bychom v naší kuchyni využívat hlavně české a kvalitní suroviny a možná si připomenout i ty, na kterých jsme si dříve pochutnávali, ale dnes z našich spíží a ledniček vymizely. Pak třeba nebude vadit, když občas zhřešíte nějakou sladkostí či jinou dobrotou. Hlavně, když vás vaření bude bavit a když bude chutnat celé rodině u společného stolu.“

Petra Lamschová a Petr Havlíček / spoluautoři knih Jídlo jako životní styl I. a II.

 

„Vážení přátelé a milí čtenáři,

chtěl bych vás tímto příspěvkem pozvat do velice zajímavého, poutavého, nádherně a nápaditě zpracovaného díla, které si dalo v dnešní době paradoxně nelehký úkol – představit zapomenuté, netradiční, ale i známější a známé recepty české kuchyně, jež se v rukou povolaných přeměnily ve vybrané, ale nikoliv pracovně náročné menu servírované s duchem toho nejlepšího, co může naše gastronomie nabídnout. Autorkám knihy děkuji za úspěšné naplnění ambice ukázat bohatost a rozmanitost naší kuchyně. To vše prostřednictvím putování po ročních obdobích spojeným s nabídkou aktuálně čerstvých a dostupných potravin s původem z místních polí, sadů, zahrad, stájí, rybníků či lesů.“

Jan Veleba / prezident Agrární komory ČR
přidejte na:
Smart Press

13. 03. 2014


Další články

Přidat komentář