Různé druhy kávy


V následujícím článku budu psát o tom, jaké jsou nejznámější druhy kávy a jak by správně měly vypadat a jak by se měly připravovat. 

Cappuccino

Cappuccino je klasický kávový nápoj, který se skládá pouze z kávy a pěny. Množství kávy je 150 ml. Pěna je vytvořená z mléka a nemá více než 65 °C, proto se u dobře připravené kávy nikdy nepopálíme. 

Latte Macchiato 

Oproti cappuccinu je objem této kávy 250 ml. Káva se lije do našlehané pěny, která nám vytvoří typickou trojbarevnou strukturu. Proto by se nápoj měl podávat ve vysoké sklenici. 

Espresso 

Espresso je asi nejznámějším druhem kávy. Jeho objem je pouze 25-30 ml. Je to velmi silná káva, proto si ji někdo dolévá horkou vodou a získá tak espresso lungo. 

Flat white

Tento způsob přípravy kávy pochází z Austrálie. Káva se připravuje ze dvou malých, ale silných espres, které dolijeme do okraje skleničky mlékem. Nahoru patří ještě tenká vrstva pěny. 

Alžírská káva

Alžírská káva je káva alkoholická. V Česku ji nejčastěji doplňujeme vaječným koňakem, ale připravuje se také z whisky nebo likéru typu Baileys. 

Café au lait

Tato káva je typická pro francouzskou snídani. Připravuje se z překapávané kávy a doplňuje se mléčnou pěnou. Ve francouzských kavárnách ji ještě často sypou oříšky nebo skořicí.
přidejte na:
sonizna

01. 09. 2015


Další články

Přidat komentář