Rýže na sladko

Rýže nemusí sloužit jen jako příloha k hlavnímu chodu. Můžete si z ní připravit lahodný sladký pokrm, po kterém se především děti, ale i někteří dospělí, mohou “utlouct”. A navíc se k rýži hodí jakékoli ovoce, takže ji můžete obměňovat podle své chuti.

#chefparade-siroky 

Rýžový nákyp s ovocem

Kravské mléko byste v dnešní době měli kupovat spíše v obchodech. Takové mléko je již mlékárensky ošetřené, bez nečistot, choroboplodných mikrobů a rozkladných bakterií. 


A to vše díky pasterizaci, v níž dochází k zahřátí mléka na teplotu 60 - 80 °C. Můžete si pak dále vybrat nízkotučné, polotučné či plnotučné.



Švestkovo-tvarohový rýžovník


Tvaroh je bohatý na vitamín A, D, E a K, jenž se dobře rozpouštějí v tucích. Obsahuje také draslík, vápník, hořčík a fosfor. 


V kuchyni se využívá k přípravě sladkých i slaných jídel, která lze i tepelně upravovat.


Sladká rýže s tvarohem, mákem a švestkami

Mák má nejčastěji modrou nebo šedou barvu, ale v kuchyni se používá i mák bílé barvy. Je bohatý především na vápník a v obchodech ho seženete v mleté či nemleté formě. 

Přidává se do sladkého pečiva, koláčů, závinů, bábovek a slouží i jako posyp na škubánky, nudle, knedlíky či bramborové šišky. Jeho jemně oříšková chuť skvěle dochutí sušenky, palačinky, muffiny a hodí se i do cukroví.



Sladká rýže s malinami

Maliny rostou na popínavém keři - maliníku a řadíme je mezi bobulové ovoce. Mají sytě růžovou až karmínově červenou barvu, ale některé druhy byly uměle vyšlechtěné, proto můžete najít i žluté, bílé či fialové maliny. 

Skladovat je bohužel nejde, protože i na chladném místě vydrží jen pár hodin. Snadno se totiž mohou pomačkat a velmi rychle podléhají i plísni.


Mléčná rýže s ovocem


Cukr moučka se vyrábí tak, že jemně rozemelou krystalový cukr. Ten pak smíchají s kukuřičnou moučkou, aby nezhrubl. 

Nejčastěji jej používáme k dozdobení a vylepšení výsledného dojmu pečiva, bábovek, koblih, koláčků a sušenek. 

Jelikož má jemnou strukturu, používá se do krémů, připravují se z něj cukrové polevy, využívá se ke zdobení a podobně.



Banánová rýže

Banány, jak jistě víte, nemusíte jíst jen tak samotné. Přidávají se do koláčů, dezertů, koktejlů, můžete s nimi ozdobit poháry či palačinky a můžete z nich vyrobit i marmelády a pomazánky. 


Lze je flambovat, smažit, grilovat, zapékat i péct. Jsou bohaté na vlákninu, což zlepšuje trávení, a jsou také rychlým zdrojem energie, protože obsahují větší množství cukru.





#tescoma-akce-velmi-siroky 
přidejte na:

01. 02. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář