S tvarohem v kuchyni

Tvaroh je jedním z nejoblíbenějších mléčných produktů, přičemž je velmi významným zdrojem živočišných bílkovin. Na rozdíl od smetany nezvyšuje cholesterol. Na trhu je k dostání hned v několika variantách, které se liší obsahem tuku, takže pokud hledáte zdravější variantu - žádný problém!

Překvapivě tvaroh je téměř bez tuků a přesto dobře ochutí jídlo. Své využití díky tomu nachází mezi slanými  i sladkými pokrmy. Hlavně v naší české kuchyni se najde velké množství receptů na koláče, buchty a dorty plněné tímto mléčným produktem. Pár z nich můžete hned vyzkoušet!

#damejidlo-siroky 

Tvarohový dortík

Není potřeba výjimečné příležitosti, aby jste mohli mít tuto delikatesu s tvarohem a máslovým základem.


Na rozdíl od margarínu je máslo mléčný výrobek. Vyrábí se složitým a zdlouhavým procesem "stloukáním". Dále se dělí podle trvanlivosti másla, která je závislá na obsahu tuku v něm. Obsahuje velké množství různorodých vitamínů skupin A, E, D, K a patří mezi produkty, které se ve své finální podobě dají konzumovat bez jakýchkoliv dodatečných úprav.




Kakaový koláč s tvarohem

Kakao je hořká prášková surovina vyrobena z kakaových bobů. Ty rostou na Kakaovníku a výsledná kvalita je závislá na druhu stromu, ze kterého se kakaové lusky, s boby uvnitř, sklízí. 


Jde o zdravou surovinu bohatou na vitamín C, antioxidanty, hořčík, železo a jiné minerály. Nejlepší je konzumovat jeho nepraženou formu, která může v této podobě sloužit i jako energetická bomba. Místo uměle zpracovaných čokolád vyzkoušejte tuto zdravou a kvalitní variantu v kombinaci s tvarohem.



Tvarohová zebra

Stále se nedokážete nabažit nadýchaného tvarohu nebo jedinečné chuti kakaa? A co teprve jejich kombinace! 

Opakované střídání dvoubarevných variant tvarohu vám zaručí vždy unikátní pruhovaný vzor. Navíc je nenáročný na suroviny a vyžaduje pouze špetku vašeho volného času, který přípravě budete věnovat. Nebojte se času věnovat i více, pokud bude potřeba. Odměnou vám bude ne jen na pohled zajímavý, ale i chuťově neodolatelný moučník se zebřím vzorem!

Místo klasického cukru se nemusíte bát použít ani jiné varianty slazení, mezi které můžete zapojit i vanilkový cukr.







#tescoma-siroky 
přidejte na:
Šéfredaktor

28. 12. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář