Sedm důvodů, proč si zamilujete pití zeleného čaje

O tom, že pití zeleného čaje je pro tělo prospěšné, věděli už naši starověcí předci. Například ve východní medicíně se často používal i jako oficiální lék. V dnešní době se sice čajem neléči, ale i tak může jeho popíjení přispět k vašemu zdraví. Připravili jsme si proto pro vás hned sedm důvodů, proč si myslíme, že byste zelenému čaji měli dát šanci!

OSM BENEFITŮ ZELENÉHO ČAJE

CHRÁNÍ PŘED RAKOVINOUSedm důvodů, proč si zamilujete pití zeleného čaje

Na začátku jsme již nakousli, že byl zelený čaj dříve hojně používán v medicíně a je to částečně tak i dnes. Díky látkám obsaženým v zeleném čaji redukuje možnost množení rakovinotvorných buněk, čímž působí preventivně proti rakovině vůbec. 

SNIŽUJE CHOLESTEROL

Pití zeleného čaje snižuje hladinu cholesterolu v krvi a zabraňuje ucpávání tepen. Mimo jiné také efektivně snižuje vysoký krevní tlak.

POMÁHÁ PŘI REDUKCI VÁHY

Konzumace zeleného čaje stimuluje organismus, čímž mu dává možnost k efektivnějšímu štěpení tukových polštářků. 

PODPORUJE RŮST VLASŮSedm důvodů, proč si zamilujete pití zeleného čaje

Zelený čaj patří mezi velmi silné antioxidanty. Obsahuje vysoké množství vitaminu C a E, který obnovuje a chrání suché vlasy. Kromě vnitřní konzumace si můžete ze zeleného čaje udělat výluh a použít jej na zábal!

POSILUJE IMUNITY

Zelený čaj v sobě obsahuje antibakteriální a desinfekční látky, díky čemu efektivně chrání organismus přes negativními vlivy.

CHRÁNÍ ZUBY

Ano, zelený čaj obsahuje fluor, který brání proti vzniku zubního kasu a díky antibakteriálním látkám je udržuje zdravé a silné.

STARÁ SE O KLIDNÝ SPÁNEK

Sice se to může zdát nepravděpodobné, zelený čaj opravdu pozitivně působí na spánek. Jeho konzumaci bychom sice těsně před spaním nedoporučili (kvůli obsahu kofeinu), ale popíjení šálku denně dokáže v průběhu noci harmonizovat dech a tím dopomoci k jeho zvýšené kvalitě.

přidejte na:
Šéfredaktor

23. 04. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář