Silvestr budiž pestr - ale nemusíte se opíjet....

Když něco slavíme, v této zemi u toho zcela jistě nesmí chybět alkohol. Zvlášť o  silvestrovské noci  se slaví hodně a dlouho, jí se hodně a dlouho a zase pije, jako by šlo o poslední hostinu Páně.

Zkuste to letos jinak. Pijte hodně, ale co se množství alkoholu týká, střídmě.  Nemalou odměnou vám bude krásné novoroční ráno, nezpestřené permoníky v hlavě, pobíháním na WC, bledostí, slabostí a nevolností.

Zkuste si připravit některý z uvedených nápojů.

V mrazničce je dobré mít zmrazené kostky z čisté vody, či vody s citrónem nebo nějakými jinými příchutěmi, i barevné se šťávou apod. Případné ledové kostky z Coly vám udělají dobře druhý den na rozbouřený žaludek, pokud to nevyjde....

FERNETOVÝ NÁPOJ FERI

Do vysoké sklenice dáme ledovou tříšť nebo kostky, po stěně sklenice opatrně přilijeme 0,5 dcl Fernetu a znovu po stěně sklenice doplníme Tonikem.

TROJMOCNÝ KOKTEJL TRIO

Vysokou sklenici naplníme asi do poloviny kostkami čistého ledu, přilijeme 0,2 dcl griotky, 0,2 dcl vodky, 0,5 dcl pomerančového džusu a dolijeme vínem - může být i něco sladšího, Vermut...anebo místo vína minerálkou.

ZIMNÍ RUMOVÁ PŘEHÁŇKA

Do vysoké sklenice dáme ledovou tříšť, po stěně nalijeme 0,5 dcl rumu - radši nějakého kvalitnějšího a dolijeme coca-colou.

BAREVNÉ ALKO DUHA

Do vysoké sklenice dáme ledové kostky různých barev a zalijeme šumivým vínem.

PERLIVÁ VODKA

Do vysoké sklenice dáme ledovou tříšť či kostky různých barev, po stěně nalijeme 0,5 dcl vodky a dolijeme minerálkou či šumivým vínem.

Po pravdě řečeno, záleží už jen na vás, jak vysoké sklenice použijete (jistě jste ten fígl pochopily) a kolik jich do sebe nalijete.

Pokud zkusíte všechny a v nižších sklenicích, za ráno nenesu odpovědnost! Pak si udělejte česnečku, či podřízněte slepici a polévku a trpte!

NICMÉNĚ,  TO  BYLO  MYŠLENO  V  ŽERTU  A  JÁ  VÁM  PŘEJI  VESELÉHO  SILVESTRA,  JASNÉ  NOVOROČNÍ  RÁNO  A  PO  CELÝ  ROK JEN  TO  DOBRÉ.

přidejte na:
Roxana

29. 12. 2009

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Ajaja
Jejda - a je to tady, konečně pořádná inspirace. A jinak - až na hodinách půlnoc odbije, clou noční oblohu záře zalije. Chlebíčky na stole zavoní, skleničky o sebe zazvoní, vsšichni se na sebe usmějí, štěstí a zdraví si s láskou popřejí. Roztančí se celý sál, vždyť jsme zase o rok dál. Tak tedy do nového roku hodně štěstí a zdraví přeji. A.

Ajaja 29. 12. 2009, 17:24