Snídat či nesnídat?

56928_smallSnídaně je vlastně nejdůležitějším jídlem za celý den a přesto spousta lidí nesnídá.

Já byla zvyklá, ale teď už léta prostě nemám hlad, pátrala jsem proč a proč mám "vlčí" hlad večer.

Dopátrala jsem se, že v noci dochází k rychlému vyčerpání glykogenu, který potřebuje pro svou činnost mozek. Aby nebyly spotřebovány všechny zásoby, kolem 5té hodiny ráno je nutno přerušit činnost mozku kortizonem z nadledvinek.

A ten mimo jiné, potlačuje bolest, hlad a během dne jeho hladina v krvi klesá. Večer je nejnižší.

A mám vysvětleno, proč ráno nemám hlad a večer aby přede mnou zamkli lednici. Metabolický dluh večer vyrovnám a pěkně si ukládám tuk.

Asi budu nucena s tím něco dělat.

Léta nic, ani deko, ale teď to začíná - po padesátce....

Snídejte aspoň trochu!

přidejte na:
Roxana

12. 01. 2011

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
babča
Ledacos z toho, co píšeš, je známo mnohým ženám. Možná, že na tom má podíl i co se k tomuto tématu kdy psalo v tisku. Po prosazení stylu "Twigi" se spustila lavina diet a rad, jak zhubnout a proč tlousneme. Jednou nám doporučovali snídat jen pomerančový džus, podruhé - jíst naposledy v 17 hodin a nebo různé jednostranné nevyvážené diety. Měli bychom se všichni, muži i ženy, vzít v tomto příklad z pokynů diabetikům. Ti mají denní stravu rozdělenu do 6ti částí a mají doporučeno, aby nezapomínali na důležitý podíl ovoce a zeleniny ve své stravě. Kdo ví, možná, že toto je asi právě to důležité. I když, i způsob stravování v zaměstnání, kdy oběd se většinou jen zhltne. Případná svačina se sní při práci. Pak je přirozené, že večerní klid a pohoda svádí k větší konzumaci jídla, než je rozumné. Je to problém každého člověka.

babča 13. 01. 2011, 18:31

Chybějící obrázek
A proto v práci i jinde říkám, že jím jen jednou denně:ráno začnu a s přestávkami jím do večera. Ovšem v malých dávkách a prokládám to zeleninou a ovocem. Po padesátce už také mám problém se shazováním, ale život není jen o hubenosti a tak se spokojuji, když váhu držím na přijatelné normě.

13. 01. 2011, 20:09

Ajaja
No já pro jistotu snídám 2x :-))

Ajaja 13. 01. 2011, 22:42

Chybějící obrázek
A pak? Já radši jenom jednou denně jím.

14. 01. 2011, 18:35

Ajaja
... a pak přijde svačinka, pak oběd, sladká tečka, svačinka, možná ještě svačinka, večeře...:-))) Je třeba jíst často, byť menší porce, pak tělo neinklinuje ke tvorbě rezerv...

Ajaja 14. 01. 2011, 22:06

Roxana
Jo, já jsem tu tak hezky poradila, druhý den jsem opravdu snídala, ale celé dopoledne. Pak už byl oběd.....

Roxana 14. 01. 2011, 23:39