Solení luštěnin

Čočku, hrách, fazole je nutno osolit až jsou uvařené. Pokud je osolíte hned při vaření, může se Vám stát, že je budete vařit dlouho, nebo vůbec nezměknou.

přidejte na:
mozek

10. 01. 2010


Další články

Přidat komentář
Roxana
Solit před přípravou se nesmí ani vepřová játra, u hovězích to tak nevadí, ale stejně je solím až po tepelné úpravě.

Roxana 10. 01. 2010, 20:22

Chybějící obrázek
Roxano, souhlasím s Tebou. Jednou jsem to zkusil, zda je to pravda a moc jsem si nepochutnal.

mozek 11. 01. 2010, 11:55

Ajaja
Ani hovězí maso, je-li děláno na minutku, zvláště biftečky, se solí až na závěr. Jinak já když vařím čočku (velkozrnnou), tak ji klidně solím a měkká je cca za půl hoďky.

Ajaja 15. 01. 2010, 18:24

Chybějící obrázek
Domnívám se, že jídlo osolím až je hotové, nic tak podstatného nezkazím. Alespoň si to každý osolí pod své chuti.

mozek 16. 01. 2010, 14:36

Roxana
Souhlasím, dochutit si to může každý podle svého, jiná situace je u jídel, kde je potřeba, aby se potřebné ingredience vsákly a daly masu křehkost a typickou chuť, ale ti nejsou určitě minutky.

Roxana 16. 01. 2010, 18:09

Ajaja
No právě, vše chce své. Hovězí maso minutkové, když se nasolí předem, tak hrozí, že ta sůl vytahne všechnu šťávu a maso bude suché a tvrdé. Zato vařit čočku ve slané vodě není nic proti ničemu. Samo, že pak ji musím dochutit, podle toho, jaká je finální podoba a s čím ji kombinuji.

Ajaja 16. 01. 2010, 18:20

Chybějící obrázek
Každá zveřejněná rada je dobrá a užitečná. Člověk nemůže znít všechno

mozek 17. 01. 2010, 17:03

Ajaja
A je zvláštní, že u vepřového to neplatí, Tam mi naopak přijde horší zapomenout osolit a po úpravě chtít dosolit, to maso ani pak nemá chuť. Možná je to dáno také skladbou masa, obsahem minerálů.... ?

Ajaja 17. 01. 2010, 17:39

Chybějící obrázek
Zkoušel jsem sůl nahradit nějakým kořením, protože moc soli není pro lidský organismus dobrá poživatina. Osvědčil se mě pepř, ale nesmí se to přehnat.

mozek 17. 01. 2010, 17:50

Ajaja
Tak u masa ještě pomůžou bylinky - dobrá je k vepřovému např. saturejka, šalvěj...

Ajaja 17. 01. 2010, 19:06

Roxana
Pepř je pepř a sůl nenahradí.Je dobrý na trávení, ale u zdravých lidí, kdo má trochu játra, tam bych si dávala hodně pozor.

Roxana 17. 01. 2010, 20:05

Roxana
To je pravda, vepřové jak neosolí hned, aby se vstřebala sůl, tak to není ono ani náhodou. To asi bude konzistencí a skladbou svaloviny.

Roxana 17. 01. 2010, 21:13

Chybějící obrázek
Ono, když má člověk nějaké zdravotní potíže, tak musí dávat pozor jak na sůl, pepř a vůbec na koření pozor.

mozek 18. 01. 2010, 16:20

Ajaja
Bohužel, a proto čiňme vše pro naše zdraví - poslouchejme své tělo a vyjde to.

Ajaja 18. 01. 2010, 21:42