Špagety na tři způsoby

Existuje obrovské množství druhů těstovin, ale špagety jsou prostě pro většinu z nás na neporazitelném prvním místě. Se špagetami je prostě zábava a navíc se k nim hodí téměř každá surovina.  Zaručeně vás nezklamou špagety Adriana, které jsou vyráběny ze 100% celozrnné mouky. Je jen na vás, jak si je dochutíte. My jsme pro vás vybrali 3 neodolatelné recepty. 

#decodoma-nerez-nadobi-siroky 

Špagety s nivou a ořechy

Věděli jste, že se vlašské ořechy řadí mezi nejstarší konzumované potraviny? S největší pravděpodobností pochází ze Střední Asie a k nám dorazily někdy v období středověku. Díky ořechům můžete snížit hladinu cholesterolu v krvi.

Postačí vám k tomu jen asi 80 g, což je asi 8 vyloupaných jader. Vlašské ořechy jsou bohaté na vitamín B1, B6, E, kyselinu listovou a obsahuje i hořčík a zinek. Tyto vitamíny jsou nepostradatelné pro správnou činnost našeho mozku i celé nervové soustavy. Také pomáhají zpomalit stárnutí.
 

Špagety s chřestem

Chřest je úžasná rostlina, kterou pro její léčivé a regenerační účinky znalo lidstvo již ve starém Orientu (před cca 5000 lety). Chřest má spoustu odrůd, ale u nás jsou těmi nejčastějšími - chřest zelený, bílý a fialový.
Díky obrovskému množství vitamínů a minerálů je chřest tou pravou surovinou, která pomůže naší psychické i fyzické kondici. Chřest bývá nazýván jako elixír mládí, neboť pomáhá posilovat cévní systém, podporuje krvetvorbu a také posiluje naše srdce.

Žampionové špagety

Žampiony se v kuchyni začaly používat na začátku 20. století a od té doby jejich oblíbenost roste. Mají příjemnou chuť a můžete si je usmažit, uvařit, ugrilovat či zapéct v troubě. Dají se i zavařit nebo zmrazit.
 

Chcete-li si žampiony i jejich aroma a chuť uchovat, usušte je. Žampiony se doporučují především diabetikům. Pokud je budou pravidelně konzumovat, sníží se potřeba inzulinu a tak se může regulovat hladina cukru v krvi.

 

 

 

#damejidlo-siroky

přidejte na:
Šéfredaktor

20. 02. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář