Steak - božská delikatesa

Připravte si tuto fantastickou pochoutku. Máme pro vás 4 skvělé recepty a několik rad, jak si poradit s jeho přípravou.

#damejidlo-siroky 

3 základní pravidla, která byste měli při přípravě steaků vždy dodržovat

  • Pokud si chcete pochutnat na tomto výjimečném pokrmu, pak rozhodně na mase nešetřete. Skutečný “fajnšmekr” vybírá maso většinou z jiho-amerických a severo-amerických býčků. Na přípravu steaků se hodí především svíčková, roštěnec, pupek, ale i lopatka či malý ořech.

  • Záleží i na správném ukrojení. Měli byste ho krájet přes vlákno. Steak by měl být na šířku cca 2-3 palce. Poté jej nechte minimálně hodinu odstát, protože pokud jej vytáhnete z lednice rovnou na pánev, dostane maso teplotní šok.

  • Pamatujte, že kvalitní steaky nemusíte nijak nakládat. Hrozí totiž, že by se vytratila jeho skutečná chuť. Před grilováním jen stačí, když ho trochu posypete pepřem. Sůl používejte až předtím, než budete servírovat.

Hovězí steak s orestovanými houbami

Majoránku seženete v obchodech buď drhnutou nebo si koupíte její nať. Můžete si ji ale i sami vypěstovat, abyste ji vždy měli po ruce. 


Nejen, že ji hojně používáme v kuchyni, ale majoránka má i léčivé vlastnosti, které se využívají při výrobě mastí, vonných olejů nebo při přípravě bylinkových lázní.




Grilovaný svíčkový steak


Citróny jsou tvořeny až z 90 % vodou a jsou bohaté především organickou kyselinou citronovou a vápníkem. V kuchyni využíváme nejen citronovou šťávu, ale i citronovou kůru jako koření. 

Přidáváme je do ovocných, zeleninových či masových salátů, do omáček, luštěnin, koktejlů, moučníků a do spousty dalších pokrmů.


Žraločí steaky na másle

Olivovému oleji se také říká tekutý zázrak, neboť ho řadíme mezi nejzdravější suroviny na světě. Působí jako prevence proti vzniku kardiovaskulárních a nádorových onemocnění. 

Pomáhá také snižovat hladinu cholesterolu v krvi, má antioxidační účinky a je skvělým pomocníkem při hubnutí.


Marinované steaky ve whisky

Whisky původně pochází z Irska. Její chuť a aroma vás okouzlí nejen, když si ji vychutnáváte jen tak samotnou. Ale dokáže obohatit i chuť vašich pokrmů. 


U některých jídel nesmíte s whisky šetřit, u jiných si však dávejte pozor, aby whisky nepotlačila chuť ostatních ingrediencí.





#tescoma-akce-velmi-siroky 
přidejte na:
Šéfredaktor

08. 02. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář