Sušená rajčátka v kuchyni

V kuchyni nemusíte připravovat lahodné pokrmy jen z čerstvých rajčat. Ani nevíte o jakou pochoutku se připravíte, když nezkusíte, jak sušená rajčata skvěle dochutí rýži, těstoviny nebo je můžete přidat do vynikajícího domácího chlebíčku. Rozdíl od těch čerstvých je jejich chuť, která je intenzivnější a plnější.


Pesto ze sušených rajčat

Bazalka se přidává až do hotových pokrmů. Nejlepší chutí a výraznou vůní vás okouzlí čerstvá bazalka. Můžete ji ale i zmrazit či usušit. Jestli si ji chcete usušit, doporučujeme vám, abyste sklízeli nať na začátku kvetení a sušit byste ji měli při teplotě do 35 °C.

Bazalku si také mnozí z nás nakládají do oleje či octa, které pak získají neobyčejnou chuť. Využívají se do různých zálivek či se přidávají do salátů. Také si můžete z bazalky připravit čaj, který pomáhá hlavně při nachlazení. Používá se však i pro zlepšení trávení, zmírnění úzkosti a nervozity, pro zlepšení koncentrace i při zácpě či nadýmání.

Chlebíček se sušenými rajčaty

Parmazán je králem všech italských sýrů. Některým sice moc nevoní, ale jeho výrazná slaná chuť postupně získává na oblibě. Nejlépe vynikne, když si nastrouháte jemné hoblinky třeba do salátu, na pizzu, do těstovin či rizota, ale můžete ho i rozdrtit při přípravě pesta či jemné krémové polévky. Má tak jedinečnou chuť, že ho nenahradí žádný jiný typ sýra.

Těstoviny s pestem a sušenými rajčátky

Pokud si chcete vychutnat opravdu ta nejlepší sušená rajčata, pak byste si měli koupit ty, které byly vyrobeny ve slunné Itálii. Mají tam přímo ideální podmínky pro sušení rajčat. Rajčata se suší v teple, na ostrém slunci a díky slanému mořskému vzduchu získají speciální aroma. Při sušení rajčat záleží i na čistotě a prostředí, které by mělo být bezprašné.

přidejte na:
Šéfredaktor

20. 08. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář