Švestky ve svátečním

Jestliže jste si představili svátečně vystrojené švestky, tak jste správně naladěni na tyto chuťovky, které jsou určené nejen na zahnání chuti po sladkém, ale i pro sešlost s vašimi přáteli. Žádná taková představa nepřišla? Nevadí. Dostanete se do toho za běhu. Vyberte několik chutných švestek a můžete začít. Je čas i na trochu alkoholu skrytého ve sladkém.

#damejidlo-siroky

Švestkové pralinky

K této chuťovce je potřeba mít rád marcipán. A co že to vlastně je? Jedná se o cukrářskou hmotu. Jejím základem jsou rozdrcené mandle a cukr, které se dále upravují do požadovaného tvaru. Často se s ním lze setkat v podobě různých marcipánových zvířátek, růžiček a jiných dekorací na dort. Má ale i jiná využití.

Dokonalá kombinace sladkého s alkoholem v jednom. To jsou pralinky. A co teprve, když se spojí se švestkami v marcipánu? Vznikne delikátní chuťovka, která nesmí chybět na stole s vašim občerstvením.







Opilé švestky v čokoládě

Využití švestek v české kuchyni má dlouhou historii. Setkáme se s nimi často v kompotované formě nebo v podobě povidel. Další využití švestek je v náplních ovocných knedlíků, koláčů nebo v buchtách. Také se používají na výrobu slivovice.

A když máte chuť na něco sladkého? Jednoduše švestky obalte čokoládou. Ale nejen tak v ledajaké podobě. Hlavně snadno, rychle a stále chutně.






Sušené švestky ve slanině

Nemáte čas na dlouhé namáčení švestek alespoň den předem nebo nemáte suroviny na přípravu jejich obalení? Jednoduše sáhněte do lednice pro pár plátků slaniny, odcizte pár kousků mandlí ze zbylého cukroví a vytvořte si švestky v podobě neobvyklé chuťové bomby!

A pokud máte dostatek trpělivosti i času, tak můžete z těchto pár věcí vytvořit kytici, která nejen bude vypadat dobře na pohled, ale bude možné jí sníst!




#tescoma-velmi-siroky 
přidejte na:
Šéfredaktor

29. 12. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář