Svíčková a její nezaměnitelná chuť

Pokud zvládnete připravit skvělou svíčkovou omáčku s knedlíkem, pak se můžete považovat za dobrou hospodyňku. Podle toho jak to zvládnete, lze poznatjak jste v kuchyni zkušená. Existuje však více variant. Dnes si připravíme svíčkovou z králíka, tradiční svíčkovou od našich babiček a falešnou svíčkovou omáčku.

Svíčková z králíka

Recept zde:

Králičí maso je lehoučké a je v něm dokonce mnohem méně tuku, než v ostatních druzích masa. Doporučuje se tedy především těm, kteří se snaží zhubnout, ale zároveň si chtějí připravit takové jídlo, na kterém si pochutnají.

Králičí maso se vám může při tepelné úpravě vysušit, takže se k němu často přidává nějaký mastnější kousek slaniny či bůčku. Jeho chuť skvěle doplní i dijonská hořčice. 
 
Králík se kdysi připravoval především na smetaně či na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky. V obchodech si vybírejte světle růžové voňavé maso, které je pružné. Podle těchto vlastností poznáte mladé maso. Jestli se rozhodnete králíka vařit, pak si kupte kýtu či hřbet, které jsou libovější.
 
#tescoma-velmi-siroky 

Svíčková našich babiček

Recept zde:

Poctivý vývar se vám může čas od času přeci jen hodit. Ať už pak vytvoří základ polévky či omáčky. Správný vývar by měl každého okouzlit svou plnou chutí. Většinou se připravuje z kostí, ale klidně pro lepší chuť můžete přidat i maso. Na vývar můžete použít maso z krku, plece, oháňky, žeber či hrudi. Vývar se také neobejde bez zeleniny.

 

 

Falešná svíčková omáčka s knedlíkem a hovězím zadním

Recept zde:

Hovězí maso má typickou červenou až hnědo-červenou barvu. Je považováno za nejhodnotnější druh masa. Oproti vepřovému masu obsahuje více železa, zinku, kyseliny listové a vitamínu B12. Hovězí podporuje krvetvorbu a má jen  3 - 6 % tuku.

Hovězí maso se rozděluje na části různých jakostních tříd. Celkem existují 4 třídy. Nízký roštěnec, kýta a svíčková jsou masa první třídy, plec či vysoké žebro se řadí do 2. třídy, v 3. třídě je zařazena oháňka, pupek, veverka a další a do poslední 4. třídy patří krk, podkrčí, líčko a kližky.
 

 

přidejte na:

02. 12. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář