Tipy na předvánoční akce

Tradiční vánoční pokrmy, medovina či zabijačkové speciality. Co vás láká více? V měsíci prosinec máte možnost ochutnat z každého něco, tak neváhejte a vybírejte z našich tipů nebo si vyhledejte událost podle svého gusta přímo v Kalendáři akcí na stránce Gastronaut.cz

Staročeský mikulášský jarmark
1. prosince 2012 10:00 - 16:30 hod., Toulcův dvůr - středisko ekologické výchovy, Kubatova 32/1, Praha 10

61695_mediumPředvánoční jarmark s důrazem na staročeské lidové tradice. Dvůr a barokní stáje zaplní na stovku řemeslníků, prodejců tradičního zboží a staročeského občerstvení. Zdravá jídelna Toulcova dvora připraví speciální vánoční menu. Budete moci ochutnat staročeské a nakládané sýrové speciality, domácí čabajky, vánoční perníčky, koblížky, koláče i celozrnné a bezlepkové pečivo. Dále se můžete těšit na medovinu na zahřátí, ochutnávku různých druhů káv. Zdravá jídelna připraví kromě jiného voňavý vánoční svařák a domácí cukroví. Řemeslníci a prodejci budou nabízet vánoční zboží a dárky. Vánoční atmosféru přinesou folklórní soubory a divadla se svými pohádkami. Do ceny vstupného je zahrnuta i řada rukodělných dílen pro děti i dospělé.

Radujme se, veselme se
1. – 6. prosince 2012, Skanzen Strážnice, Strážnice

Již tradičně pořádá Národní ústav lidové kultury předvánoční program s názvem Radujme se, veselme se. Pořad návštěvníkům přibližuje atmosféru pravých Vánoc, jak je běžně slavili naši předkové na přelomu 19. a 20. století na Slovácku. Pro děti budou připraveny rukodělné dílničky, kde si mohou vyrobit nejen ozdoby na vánoční stromeček, ale také drobné dárečky z přírodních materiálů. Na procházce muzeem potkáte svatého Mikuláše s čerty a andělem, koledníčky, tajemné bílé postavy - Luce a také tři krále. Můžete se těšit na Vánoční cukroví, pečivo z kynutého těsta, ochutnávku domácích pálenek a mladého vína.

Hradní advent
1. - 16. prosince 2012 10:00 - 17:00 hod., Hrad Svojanov, Svojanov

Prohlídky hradu s tradiční vánoční výzdobou spolu s výkladem o starých adventních a vánočních zvycích doplněné o gastronomické speciality. V hradní kuchyni budete moci ochutnat: smažený kapr s domácím bramborovým salátem, houbový kuba, čočka s opečenou klobásou, kačena s jablečným zelím a zámeckým restovaným knedlíkem, bílá zakysaná polévka s bramborem, vánoční moučníky.

Advent mezi sklepy v Moravské Nové Vsi
...aneb příjemná předvánoční nálada mezi sklepy
8. prosince 2012 11:00 - 16:00 hod., Sklepy ve Výmole, Moravská Nová Ves

61696_mediumPřijďte strávit příjemný den s celou rodinou v duchu nadcházejícího Adventu! Po celou dobu akce budou otevřeny vinné sklepy, kde bude možné zakoupit víno od místních vinařů a med. Od 12.00 hodin se bude podávat ovar z kotle. Součástí akce bude prodej ručně vyráběných drobností s vánoční tématikou. Od 14.00 do 15.30 vystoupí dětský folklorní soubor Jatelinka, a od 17.00 hodin v sále sokolovny proběhne Adventní koncert. Akce se koná za každého počasí.

Kozlí nadílka
9. prosince 2012 12:00 - 18:00 hod., Areál pivovaru Velké Popovice, Ringhofferova 1, Velké Popovice

V pivovaru ve Velkých Popovicích proběhne druhou adventní neděli tradiční oslava vánočních svátků se zajímavým programem a druhým ročníkem soutěže o nejlepší vánočku Velkopopovicka. Speciální prohlídka pivovaru zdarma s ochutnávkou pivních speciálů. Soutěž o nejlepší vánočku Velkopopovicka.

Valdštejnské Vánoce
17. prosince 2012 10:00 - 18:00 hod., Areál zámku Mnichovo Hradiště, Mnichovo Hradiště

Dobová vánoční slavnost v rokokovém stylu z období majitele panství Vincence z Valdštejna. Pro návštěvníky je připravena hudba, tanec, divadlo, projížďky v kočáře, živý betlém, stánky s řemesly a pochopitelně tradiční vánoční pochoutky a nápoje. Tradiční vánoční občerstvení, uzeniny, cukrovinky, pečivo apod. Součástí akce bude také dobový jarmark, na kterém bude možné zakoupit tradiční řemeslné výrobky.

Vánoční jarmark u radnice
16. prosince 2012 od 9:00 hod., Prostranství před radnicí, Velké Pavlovice

V čase předvánočním, v době adventu, přijďte navštívit oblíbený Vánoční jarmark, kde na vás čeká spousta stánků s občerstvením i milými ručně vyráběnými vánočními dárečky. Celý den je podmalován bohatým kulturním programem, který vyrcholí odpoledne po setmění vánočním koncertem pod okny velkopavlovické radnice. Ochutnat můžete svařené víno, perníčky, cukroví, nebo třeba klobásy přímo z udírny. Pod rozsvíceným stromkem bude uložena pokladnička, do které bude mít každý možnost přispět finančním darem dětem z dětských domovů.

přidejte na:
Smart Press

26. 11. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář