Tipy na rychlé buchty

Vláčná buchta dostane každého. Zvlášť když je nekonečné množství variací, jak si ji můžete připravit. Dnes jsme pro vás vybrali naše favority. 

Vařená čokoládová buchta

Holandské kakao vzniká tak, že se promyje kakaový prášek pomocí roztoku uhličitanu draselného. Ten tak neutralizuje onu kyselost kakaa na hodnotu pH 7. Tento proces vynalezl Coenraad Johannes van Houtenen již v 19. století. A jelikož to byl holanďan, proto dostalo název “holandské kakao”.


Jednotlivé druhy kakaového prášku mají různé barevné odstíny od světle načervenale hnědé až po tmavě hnědou. Holandský proces dodává kakaovému prášku tmavější odstín a má jemnější, ale zároveň plnější chuť. Holandské kakao není acidní, což znamená, že nereaguje s alkalickými kypřidly - jako je jedlá soda. Proto se v receptech s holandským kakaem používá prášek do pečiva, který zvětšuje objem. Má totiž neutrální pH.


Buchta s tvarohem a kompotem

Tvaroh je nejen účinným pomocníkem při dietě, ale pomáhá i při léčbě zánětů a při bolestech kloubů. Také se využívá v kosmetice - třeba jako regenerační pleťová maska. Tvaroh je jednou z mála potravin, které mají univerzální využití. Je tedy všestranně přínosný.


Obsahuje bílkovinu, která je stoprocentně stravitelná, a kromě toho je bohatým zdrojem hořčíku, draslíku a riboflavinu, jenž je v rámci běžné stravy považován za nedostatkový vitamín.


Ananasová buchta

Ananas je tropickým ovocem, jenž má nakyslou chuť a doporučuje se konzumovat zejména při redukčních dietách. Ve šťavnaté dužnině žluté barvy se skrývá až 90 % vody. Ananas je bohatým zdrojem vitamínu C.


Pokud vypijete 1 sklenici čerstvě vymačkané šťávy, splníte tak 130 % doporučeného množství vitamínu C za den. Navíc v něm najdete i dostatečné množství vitamínu B. Dále obsahuje i beta-karoten, kyselinu listovou, maleinovou, fosfor a železo.

přidejte na:
Šéfredaktor

20. 09. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář