Trendy sušenky

Křehké sušenky se hodí nejen k odpolední kávičce, ale také k jakékoli příležitosti. Toto sladké pokušení, které vás láká nádhernou vůní, se vám bude doslova rozplývat na jazyku.  

#tescoma-akce-siroky 

Oříškovo-vločkové sušenky

Vlašské ořechy najdete v obchodech jako celé plody se skořápkou nebo pouhá jádra. Měli byste však při výběru ořechů zaměřit pozornost na skořápku. Měla by být nenarušená, nesmí být plesnivá a také byste měli zkontrolovat původ plodu nebo chemické ošetření. Můžeme je konzumovat jen tak samostatné nebo je dále zpracujeme. Z vlašských ořechů se vyrábí i olej a alkoholický nápoj - tzv. ořechovka.


Chilli celozrnné sušenky

Chilli často kvůli obávané pálivé chuti není součástí našich jídelníčků, což je ale velká škoda. Díky kapsaicinu působí chilli jako účinná prevence při léčbě chronických zánětů dutin, pomáhá i při rýmě a působí jako prevence proti vzniku krevních sraženin. Kromě toho také posilují naši imunitu, má antioxidační a antibiotické účinky a také pomáhá likvidovat rakovinotvorné buňky.


Ovesné mrkvové sušenky

Mrkev je sladká, křupavá a nesmírně zdravá kořenová zelenina. Původně měla černou barvu. Až později v 17. století ji v Holandsku vyšlechtili v námi známé oranžové barvě. Jelikož obsahuje velké množství beta-karotenu, pomáhá především zlepšit zrak. Působí i jako účinná prevence proti vzniku některých druhů rakoviny.



Perníčkové sušenky


Med je díky vysokému obsahu cukrů do určité míry samokonzervační. Musíte ho však skladovat při teplotě do 15 °C na suchém místě. Chraňte jej také před slunečním světlem. Skladujte ho ideálně ve skleněných nádobách. Mohou však být i z kameniny, hliníku nebo smaltovaného či pocínovaného plechu. Takhle vám může vydržet i 2 roky.


Čokoládové sušenky

Lískové ořechy obsahují spoustu cenných látek, hlavně však vitamíny B3, B6, E a kyselinu listovou. Oříšky lze konzumovat v syrovém stavu či opražené jen tak nasucho na pánvi. Tím se zvýrazní jejich chuť. 

Připravujeme z nich třeba nádivky, olej, pastu či máslo.










#butlers-siroky 
přidejte na:

05. 04. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář