Tvarůžkové speciality

Olomoucké tvarůžky “nevoní” každému. Tento druh sýra má své typické aroma a výraznou chuť. Na rozdíl od ostatních sýrů však tvarůžky neobsahují mnoho tuku. Možná to bude tím, že se vyrábí z nakyslého tvarohu přírodním procesem a pak ještě projdou další fází - sušením. Připravte si tuto delikatesu ve 4 báječných variantách.

#damejidlo-siroky 

Tvarůžkový závin


V české kuchyni je listové těsto běžnou surovinou. Používá se k přípravě slaných i sladkých jídel a dá se říct, že je lehčí než třeba kynuté těsto. 


Listové těsto je ale náročné na přípravu, takže jestli si na výrobu domácího listového těsta netroufáte, můžete si jej koupit v kterémkoli obchodě.



Koláč z olomouckých tvarůžků

Anglická slanina je masná specialita, která se připravuje z vepřového boku. Ještě předtím se však odstraní všechny kosti a chrupavky. Takto opracované maso poté projde masírovacím procesem a dále tepelným zpracováním - přesněji uzením.


V kuchyni ji používáme k obalování zeleniny, ovoce, brambor nebo ryb. Přidáváme ji i do omáček, pomazánek, polévek, do závitků, na špízy, ale také k houbám, do nádivek a podobně. Také ji můžeme použít jako přílohu k palačinkám nebo lívancům, dává se i na pizzu, těstoviny nebo do toastů.


Plněné žampiony s tvarůžky

Žampiony jsou nejen vynikající pochoutkou, ale mají i léčivé účinky. Ačkoli to mnoho lidí neví, žampiony pomáhají v boji proti jedné z civilizačních chorob - proti alergiím. Navíc dokážou zmírnit projevy lupenky a pomáhají s léčbou atopických ekzémů.


Pokud chcete, aby vám dlouho vydržely, musíte je správně uskladnit. Vyžadují chladné a temné prostředí, takže je uložte do ledničky nebo do sklepa. Ale pozor, nedávejte je do igelitového sáčku, ve kterém by se zbytečně zapařili. Raději je dejte do papírového sáčku.


Tvarůžkové koule podle Petra Novotného

Strouhanka je vlastně směsí nastrouhaného nebo namletého pečiva. Podle toho, z čeho ji připravujeme, se mění i její barva. Může být bílá až tmavě hnědá. Strouhanku většinou využíváme pro smažené pokrmy.


Suroviny jednoduše obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vajíčku a poté ve strouhance. Je to skvělá obalovací směs. Můžete si zvolit strouhanku běžnou, celozrnnou, kukuřičnou, rýžovou, pohankovou, vločkovou, bylinkovou či citronovou.




#tescoma-akce-siroky 

přidejte na:

20. 01. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář