Tvarůžkové variace

Jestliže patříte mezi tvarůžkové příznivce, pak si neváhejte připravit některou z těchto tvarůžkových delikates. 


Tvarůžkové fondue

Olomoucké tvarůžky “nevoní” každému. Tento druh sýra má své typické aroma a výraznou chuť. Na rozdíl od ostatních sýrů však tvarůžky neobsahují mnoho tuku. Možná to bude tím, že se vyrábí z nakyslého tvarohu přírodním procesem a pak ještě projdou další fází - sušením. 

Tvarůžkový závin

V české kuchyni je listové těsto běžnou surovinou. Používá se k přípravě slaných i sladkých jídel a dá se říct, že je lehčí než třeba kynuté těsto. 

Listové těsto je ale náročné na přípravu, takže jestli si na výrobu domácího listového těsta netroufáte, můžete si jej koupit v kterémkoli obchodě.

Koláč z olomouckých tvarůžků

Anglická slanina je masná specialita, která se připravuje z vepřového boku. Ještě předtím se však odstraní všechny kosti a chrupavky. Takto opracované maso poté projde masírovacím procesem a dále tepelným zpracováním - přesněji uzením.

V kuchyni ji používáme k obalování zeleniny, ovoce, brambor nebo ryb. Přidáváme ji i do omáček, pomazánek, polévek, do závitků, na špízy, ale také k houbám, do nádivek a podobně. Také ji můžeme použít na pizzu, těstoviny nebo do toastů.

Tvarůžkové koule podle Petra Novotného

Strouhanka je vlastně směsí nastrouhaného nebo namletého pečiva. Podle toho, z čeho ji připravujeme, se mění i její barva. Může být bílá až tmavě hnědá. Strouhanku většinou využíváme pro smažené pokrmy.


Suroviny jednoduše obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vajíčku a poté ve strouhance. Je to skvělá obalovací směs. Můžete si zvolit strouhanku běžnou, celozrnnou, kukuřičnou, rýžovou, pohankovou, vločkovou, bylinkovou či citronovou.


přidejte na:
Šéfredaktor

08. 08. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář