Vanilkové rohlíčky jako od babičky

Staročeské vanilkové rohlíčky patří snad k nejoblíbenějšímu cukroví vůbec. Milují je děti, ale i my dospělí. Aroma vanilky vám jistě připomene dětství a cukroví ve vás vzbuzuje tu pravou vánoční náladu a atmosféru. Již naše prababičky věděly co pro svou rodinu připravit na sváteční tabuli. Upečte vanilkové rohlíčky a přivítejte Vánoce u vás doma!

 #decodoma-nerez-nadobi-siroky

Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Vanilkové rohlíčky známe jistě všichni. Ty klasické, s ořechy.  Za vyzkoušení rozhodně stojí také vanilkové rohlíčky bez ořechů. Hlavně alergicky ocení nepřítomnost vlašských ořechů, aby si je s chutí mohli dopřát.

Ořechy patří mezi jedny z nejzávažnějších alergenů. Vanilkové rohlíčky lze připravit i bez drcených ořechů.

Mandlové rohlíčky

Pro milovníky ořechů přinášíme TIP jak si vanilkové rohlíčky tak trochu vylepšit a pozměnit. Už vás nebaví klasika a chtěli byste svému cukroví dát úplně jiný rozměr? Za vyzkoušení rozhodně stojí mandle. Cukroví krásně provoní. Podrobný postup naleznete v receptu. 

Tradiční vanilkové rohlíčky

Pokud vyhledáváte klasické tradiční recepty a nehledáte experimenty, mysleli jsme i na vás. Klasické vanilkové rohlíčky potěší z rodiny snad úplně každého. Každý po tomto cukroví sáhne a s chutí si ho dopřeje. Také jste jako malé děti průběžně mamince ujídali rovnou po dopečení z plechu?












#damejidlo-siroky

přidejte na:
Šéfredaktor

13. 12. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář