Vaříme s kokosovým mlékem

Co všechno si můžete připravit s kokosovým mlékem? Zkuste si připravit poněkud exotičtější pokrmy, které dochutíte kokosovým mlékem. Díky této surovině získají vaše jídla neobyčejnou chuť a alespoň vyzkoušíte zase něco nového.

#chefparade-siroky 

Kokosové mléko a jeho účinky

  • Díky kokosovému mléku můžeme regulovat hladinu cukru v krvi.

  • Posiluje cévy a zlepšuje stav naší pokožky, neboť pomáhá zvýšit její elasticitu a pružnost.

  • Působí jako prevence před anémií neboli nedostatkem železa, jenž zabraňuje vytváření hemoglobinu. Ten pomáhá udržovat přiměřenou úroveň kyslíku v červených krvinkách.

  • Zrychluje metabolismus, proto se doporučuje i lidem, kteří chtějí zhubnout.

  • Také bojuje proti zánětu kloubů. Zmírňuje i příznaky artritidy.


Thajská polévka

Pokud trpíte alergií na laktózu, můžete si bez obav dopřát kokosové mléko. Rovněž se jedná i o bezlepkový produkt, takže je vhodnou potravinou i pro celiaky. Kokosové mléko je bohaté na vlákninu, vápník, železo, hořčík, ale najdete v něm i důležité vitamíny B, C, E a K. Také je bohatým zdrojem omega 6 mastných kyselin a kyseliny listové a pantotenové.




Marinované kuřecí prso Satay

Zázvor má protizánětlivé účinky, pomáhá posilovat náš imunitní systém, také stimuluje krevní oběh a pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Doporučuje se i při redukci váhy, prohřívá celé tělo, zmírňuje nevolnost nejen při cestování, ale i v těhotenství.


Dokonce působí i jako afrodiziakum a také jako prevence proti vzniku chronických onemocnění dýchacích cest. Dejte si ale pozor, abyste neužívali až příliš mnoho zázvoru. Jeho denní doporučené množství je 1 g v sušené formě a 4 g v čerstvém stavu.


Dýňová polévka s kokosovým mlékem


Pokud se rozhodnete konzumovat dýni pravidelně, posílíte svou imunitu, zklidníte nervy a dokonce i pomůžete snížit hladinu cholesterolu v krvi. Dýně pomáhají zlepšovat funkci srdce a slinivky a také napomáhají regeneraci tělesných buněk. Zmírňují projevy revmatismu, dny a aterosklerózy a díky většímu obsahu vlákniny zlepšují zažívání.







#tescoma-velmi-siroky 

přidejte na:

02. 01. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář