Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vietnamská polévka pho


Už jste ochutnali vietnamskou hovězí polévku pho?


V posledních letech se stala tato polévka populární i u nás. V některých bistrech je použito větší množství glutamátu sodného, jenž prý u některých lidí vyvolává na této polévce závislost. Ale naštěstí existují i bezglutamátové verze.


Co je na této polévce tak speciální?


Můžete si ji připravit více způsoby, ale základ je většinou stejný. K uvaření polévky pho budete potřebovat čerstvý zázvor, cibuli, tyčinky skořice, hvězdičky badyánu, kardamon, vývar z hovězího masa, rýžové nudle, sůl a lžíci rybí omáčky. K dozdobení pak použijeme koriandr, jarní cibulku, mátu peprnou, chilli papričky a citrón. Pojďme se na pár ingrediencí podívat detailněji.




Kardamon


Je to jedno z nejdražších koření na světě, kde je na prvním místě obsažen šafrán. Jsou to zelené lusky, jenž obsahují červeno-šedá semínka a ty použijme buď celé či je rozdrtíme na prášek. Sehnat se dá v běžných obchodech, ale kupujte ho spíše v prodejnách, které se přímo specializují na prodej čaje a koření. Do této suroviny raději investujte více peněz, čím je dražší, tím je kvalitnější a chuťově lepší.





Badyán


Má hodně společného s fenyklem a anýzem, neboť také obsahuje anetol. Proto badyán tvarově připomíná hvězdici. Kvůli pálivé a zároveň sladké chuti ho považujeme za jemné, ale výrazné koření. Dávejte ho tedy přiměřeně a s citem.





Chilli papričky


Zaručeně zrychlí váš metabolismus, ale pouze v případě, že si alespoň jeho malé množství budete dopřávat pravidelně. Bude pro vás pomocníkem, pokud se snažíte zhubnout. Papričky jsou pozitivně prospěšné u léčby rakoviny. Obsahují minerály, vitamín C a antioxidanty.





Koriandr


Koriandr příjemně voní a doporučuje se užívat když vás trápí zažívací potíže, problémy s nadýmáním, zmírňuje kašel a zbavuje se střevních parazitů.



Dny jsou ještě stále chladné, co si takhle uvařit tuto skvělou polévku? Svému zažívání jenom prospějete. Dobrou chuť!


Fotogalerie

Veronika

17. 03. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře