Vlašské ořechy: Potravina, která rozhodně stojí za vaši pozornost

Vánoce jsou za námi, ale pozůstatky minulého roku se stále objevují v naší domácnosti. Ať už je to díky nesnězenému cukroví nebo stromečku, který má většina z nás ještě pořád v obývacím pokoji nebo naskladněnou hromadou „vlašáků“, které ne a ne zmizet. Než na tuto oříškovou pochoutku ale úplně zanevřete, podívejte se spolu s námi, proč se vlašské ořechy řadí mezi deset nejdravějších potravin vůbec!

SKVĚLÝ ANTIOXIDANT

Vlašské ořechy obsahují vysoké množství vitaminu E, který má spolu s vitaminem C, B3 a provitaminem A antioxidantní účinky (redukují aktivitu volných radikálů a odbourávají je z těla pryč). Jejich pravidelná konzumace tak pomáhá udržovat tělo zdravé a silné, zlepšuje stav imunitního systému a chrání jej před negativními vnějšími vlivy.

DALŠÍ DŮVODY, PROČ JÍST VLAŠSKÉ OŘECHYVlašské ořechy: Potravina, která rozhodně stojí za vaši pozornost

  • Snižují cholesterol

  • Uklidňují nervový systém

  • Zlepšují kvalitu vlasů a pokožky

  • Vysoká hodnota vitaminu E

  • Obsahují minerální látky jako fosfor, hořčík a draslík

  • Vitamin B1 a B2, A stopové prvky C

  • Obsahují omega 3 a 6 nenasycených mastných kyselin

KOLIK JICH DENNĚ KONZUMOVAT?

Obecně platí pravidlo, že stačí konzumovat 15 – 20 gramů denně, což odpovídá jedné hrsti ořechů.

S ČÍM VLAŠSKÉ OŘECHY KOMBINOVAT?

Ořechy můžete vmíchat prakticky do čehokoliv. Rádo si je můžete nasypat do jogurtu, zapéct spolu se štrůdlem, použít je na dozdobení moučníků nebo přidat ke kvalitnímu sýru. Skvěle chutnají i v případě, že je necháte přes noc namočit ve vodě – to pak mají chuť jako čerstvě vyloupnuté!

VLAŠSKÉ OŘECHY NEJEN JAKO POTRAVINA

Blahodárné účinky vlašských ořechů jsou opravdu velkolepé a jejich využití najdeme nejen u vnitřního, ale i vnějšího použití. 

V takovém případě se z vlašských ořechů vytvoří olej, který posiluje nehty, podporuje růst vlasů, je základem masážních olejů a kosmetických přípravků na tělo i obličej.

přidejte na:
Šéfredaktor

06. 01. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář