Vynikající RAW recepty

Raw food znamená v angličtině živá strava. Jedná se o potraviny, které neprošly vyšší tepelnou úpravou, než 42 stupňů Celsia. Tato teplota je považována za hraniční proto, že při jejím překročení dochází k ničení důležitých enzymů. U přípravy raw food tedy nemusíte používat troubu nebo sporák, ale připravte se na to, že nejspíš pěkně protočíte mixér!

Čerstvé maliny obsahují neuvěřitelně vysoké množství antioxidantů (nalézá se v barvivu - čím je barva sytější, tím je obsah vyšší). Maliny a látky v nich obsažené působí příznivě na zdraví kuřáků, při horečnatých onemocněních, listy maliníku pak pomáhají při porodu i při menstruačních bolestech.

Chia semínka jsou považovány za jednu ze superpotravin, tedy potraviny, které mají výjimečný obsah vitamínů, minerálů, enzymů nebo jiných živin. Mají nadprůměrnou schopnost navozovat pocit plnosti díky svým bobtnavým vlastnostem, proto jsou často využívána při dietách. Mimo to jsou i výborným antioxidantem a obsahují nevídané množství několika důležitých minerálů.

Datle jsou základní surovinou pro téměř všechny raw recepty. Obsahují velmi málo vody, zato vysoký podíl sacharidů - až 70%! Jedná se proto o rychlý zdroj energie. Podle nejnovějších výzkumů i přes svou sladkost nezvyšují hladinu glukózy v krvi a pomáhají proti arteroskleróze (ucpávání tepen). Datle nejčastěji seženete v sušené podobě, což zaručuje jejich dlouhou trvanlivost.
přidejte na:
Šéfredaktor

19. 07. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář