Z přírodní lékárny: Hlíva ústřičná

Dnes je poměrně moderní záležitostí pečovat o své tělo i zdraví. Mnoho z nás kvůli tomu používá produkty pocházející z dalekých kontinentů a trochu zapomíná na dary přírody, které máme před nosem. Jedním z takových darů je i hlíva ústřičná, královna hub, jejíž účinky i lékaři označují za jedny z nejprospěšnějších.
PROČ JE DOBRÉ HLÍVU ZAŘADIT DO JÍDELNÍČKU?Z přírodní lékárny: Hlíva ústřičná
Hlíva ústřičná je opravdový všelék. Velmi příznivě působí na náš imunitní systém, ozdravuje střevní mikroflóru a bojuje proti špatnému cholesterolu. Mimo jiné je bohatá na vlákninu, řadu vitaminů nebo třeba chitosan, který urychluje funkci metabolismu.
Pokud chcete zařadit hlívu do svého jídelníčku kvůli jejím lékařským účinkům, doporučujeme zvolit období jara nebo podzimu, kdy je tělo vysílené a potřebuje zvýšenou péči. Nejlepší jsou k tomu tinktury z hlívy ústřičné, které mají nejsilnější účinek. Zajímá-li vás hlíva kvůli prevence, můžete ji zařadit do svého jídelníčku kdykoliv a v jakémkoliv množství, jelikož nemá žádné vedlejší účinky.
KOMU HLÍVA ÚSTŘIČNÁ POMŮŽE?
Lidé trpící na srdce
Všichni, kdo bojují se zažívacími obtížemi
Lidé se záněty kloubů
Jedinci trpící na sníženou funkci jater, ledvin nebo slinivky
Ženy i muži středního věku
Lidé se stresovým nebo jinak náročným zaměstnáním
Doporučuje se i těm, kteří prochází chronickým onemocněním a mají sníženou imunitu
S ČÍM SE NEJLÉLE KOMBINUJE?Z přírodní lékárny: Hlíva ústřičná
Sama o sobě je Hlíva ústřičná opravdu silný spojenec na řadu problémů. Vždy se ale hodí zvolit minimálně ještě jeden doplňkový produkt, který dotvoří široké spektrum účinků a podpoří vaše zdraví. Mezi jedny z nejlepších parťáků hlívy ústřičné je jednoznačně rakytník.
Ten se získává z tmavě oranžových plodů rostliny Rakytník řešelátkový a obsahuje řadu drahocenných vitaminů a aktivních látek. Je bohatý na vitamin A, ale najdeme v něm i vysoké množství vitamin E, B nebo K. Rakytník navíc podporuje a zvyšuje efektivitu působení již výše zmíněné hlívy ústřičné. 

přidejte na:
Šéfredaktor

25. 02. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář