Zahřejte se horkým nápojem

I v chladném počasí nesmíme zapomínat na dostatečné množství tekutin. Proto v tomto období pijeme více horkých nápojů alkoholických či nealkoholických, které nás dokážou nejen zahřát, ale navíc chutnají skvěle. 

#chefparade-siroky
 
Horká čokoláda 

Budete potřebovat: tabulku čokolády, půl litru mléka, smetanu, vanilkový cukr a skořici.

Horká čokoláda vás skvěle zahřeje a dodá tělu energii. Jak si ji připravit? Tabulku horké čokolády nalámejte do mléka se smetanou a pozvolna zahřívejte dokud se čokoláda nerozpustí. Pak přidejte špetku skořice, jeden vanilkový cukr a nechte projít varem. Čokoládu našlehejte metličkou, můžete dozdobit kopečkem šlehačky. 

Zázvorový čaj 

Budete potřebovat: 10 g zázvoru, 1 kus skořice, 3 kusy hřebíčku, 1 kus badyánu, 1 kus citrónu a med. 

Do litrové konvičky vložte nakrájený zázvor, přidejte ostatní koření a zalijte vroucí vodou. 

Horké jablko 

Budete potřebovat: Litr jablečného džusu, 1 kus celé skořice, 7 kusů hřebíčku, 1 lžička citrónové kůry. 

Směs necháte svařit, malinko vychladnout a můžete podávat. Horké džusy můžete dle chuti střídat např. hruškový, ananasový či broskvový. 

Horká švestka

Budete potřebovat: šťávu ze švestkového kompotu, sušené ovoce a med.

V hrnci zahřejete šťávu z jednoho švestkového kompotu. Přisypte sušené dle chuti ovoce například rozinky nebo brusinky a nechte 3 minuty povařit. Pak přidejte nakrájené švestky z kompotu, ale již nevařit, jen prohřát. Podle chuti můžete přisladit medem a promíchat. 

Pečený čaj 

Na plech budete potřebovat: 500 gramu ovoce, 600 gramu pískového cukru, půlku citrónu, 1 lžičku skořice, 4 hřebíčky a hvězdičku nalámaného badyánu.

Pokud máte rádi ovocné čaje, můžete si doma připravit lahodný nápoj dle vlastní chuti i s kousky ovoce, který vás zahřeje a dodá tělu spoustu vitamínů. Směs promícháte a vložíte do trouby na 220 stupňů a pečete cca 30 - 40 minut. Pak dáte do menších skleniček, které uzavřete a obrátíte dnem nahoru. Do hrníčku vám budou stačit 3 lžičky, které zalijete horkou vodou. Kombinovat ovoce můžete dle chuti. Vhodné jsou hrušky, jablka, švestky, rybíz, pomeranče, maliny nebo ostružiny. 

Grog 

Budete potřebovat 3 kusy kávového zrnka, 2 lžičky cukru, 2 plátky pomeranče, 1 kus celé skořice (cca 2 cm) a 10 cl rumu.

Grog s pomerančem vás velmi rychle zahřeje. Do hrníčku vložíme kávová zrnka, cukr, skořici, rum a zalijeme horkou vodou. Do horkého nápoje vložíme plátky pomeranče. 

Zimní čaj na zahřátí 

Budete potřebovat 3 lžíce cukru, 5 dl šípkového čaje, celou skořici a 4 lžíce červeného vína. 

Uvaříte šípkový čaj, do kterého přidáte cukr, červené víno, citrónovou šťávu a zamícháte. Nápoj krátce povaříte a ochutíte skořicí. Podává se horký.








#tescoma-siroky
přidejte na:
Šéfredaktor

23. 01. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář