Zdravá snídaně pro celou rodinu

Začít ráno zdravou snídaní, která vám a vašim blízkým bude opravdu chutnat, není zase až tak složité, ať máte chutě jakékoliv. Limitující je většinou čas, ale v případě ovesných snídaní od Emco  můžete na jakoukoliv delší přípravu zapomenout. Za necelých 5 minut nastartujete svůj metabolismus a dodáte tělu potřebnou energii… a to všechno s benefitem skvělé chuti. Navíc tělo přijme ovesnou vlákninu betaglukan, která prokazatelně snižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Z celkového denního energetického příjmu by měla snídaně tvořit 20–25 %. Den bychom tedy měli nastartovat stravou bohatou na „pomalé“ cukry, bílkoviny a tuky. Aby byly vaše snídaně vyvážené, měly by obsahovat cereálie, mléčný výrobek, kousek čerstvého ovoce 
a samozřejmě nápoj.


Tipy na zdravou snídani

Máma

  • Mysli Lehké a křehké s konopným semínkem pozvedne vaše ráno na jedno z těch nej. Nejenom, že obsahuje hned čtyři druhy vloček, ale také kouzelnou přísadu v podobě velice zdravých konopných a dýňových semínek. Tato řada Mysli neobsahuje žádný přidaný cukr, takže ještě více vynikne přirozená chuť použitých surovin. Nasypat, zalít mlékem a užívat si… Jako ovoce se k této kombinaci hodí třeba jablko nebo hruška. Nezapomeňte na tekutiny.

  • Jsou dny, kdy ráno není čas na nic. Už oblékání zdržuje natož snídaně, kterou plánujete vzdát. Tělo ale nebude mít dostatek energie k tomu, aby mohlo fungovat, a začne brzy využívat rezervu, která je uložena v tkáních ve formě glukózy. Nastupuje únava, hlad se stupňuje, kručení v břiše je nesnesitelné a vy si cestou do práce koupíte cokoliv, co by váš žaludek mohlo utišit. Aby to nemuselo takhle dopadnout, dejte si Ovesné sušenky s čokoládovou příchutí. Obsahují 40% ovesných vloček, takže tělu dopřejete velkou porci prospěšné vlákniny. Sušenky zapíjejte mlékem nebo kysaným nápojem. V autě se zakousněte do jablka, zklidněte svoji mysl a můžete se těšit na všechno, co vám nový den přinese.

Táta

  • Zatímco bublá varná konvice, nasypte do misky jeden sáček Expres Ovesné kaše s lískovými oříšky, poté zalijte vroucí vodou, zamíchejte a nechte asi 2 minuty stát. Porce ovesných vloček zasytí i větší jedlíky a navíc si výborně pochutnáte. Mezitím si oloupejte pomeranč a připravte nejméně 2dcl oblíbeného čaje, vody nebo džusu.
  • Mysli Hořká čokoláda nasypte do misky a zalijte mlékem nebo smíchejte s jogurtem. Vločky za chviličku krásně zvláční a vy budete překvapeni jemnou a přitom plnou čokoládovou chutí. Nakrájejte si banán a připravte na stůl skleničku vody, čaje nebo 100% džusu.

Děti
  • Mysli pro piráty probudí ráno každého kluka. Nejenom, že mimo křupavého základu obsahuje tolik zdravé ovesné vločky, ale dále také brusinky, lupínky v čokoládě a modré arizony. Ty obarvila do barvy moře řasa Spirulina – přírodní barvivo.
  • Mysli pro princezny, jak už název napovídá, je určeno pro všechny holčičky s mlsnými jazýčky. Oproti pirátské verzi obsahuje jahody a růžové arizony. Obě varianty jsou obohaceny 7 vitamíny, převážně skupiny B, a minerály – vápníkem a železem. Navíc oproti jiným druhům křupavého müsli obsahují o 30 % méně cukru. Příjemným bonusem je, že tuto snídani si může připravit vaše dítko samo. Stačí nasypat do misky, zalít mlékem nebo smíchat s jogurtem, přikusovat jablko a pít čaj, vodu nebo džus. Vy jste bez práce a přitom můžete mít dobrý pocit z toho, že vaše děti snídají zdravě a budou ve škole v dobré kondici.
přidejte na:
Emco spol. s.r.o.

02. 04. 2014

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář