Zdravé prostředí našeho těla vlivem potravin

Lidské tělo si  udržuje mírně zásadité prostředí  - PH 7,35 - při kterém si udrží zdraví.
Jakmile lidé začnou trpět nerovnováhou vnitřního prostředí, začnou být nemocní, rychleji stárnou orgány, trpí nadváhou, nesoustředěností, zapomětlivostí,  srdečními nemocemi, rakovinou, duševními nemocemi, depresemi...
A je to zbytečné, pokud budeme sledovat co jíme, trochu se o sebe starat, zabráníme mnohému. Je to trochu práce se změnou myšlení a současně jídelníčku.
Kyselinotvorná strava:
Maso, pečivo (bílé i celozrnné),  všechny průmyslové mléčné výrobky, ryby, vejce, cukr, chemické limonády, káva, čaj, uvařené jídlo (i zelenina), pečené a smažené pokrmy, alkohol, nikotin, drogy, léky,  nadměrný stres.
Zásadotvorná strava:
Syrové ovoce a zelenina, oříšky, semínka, bylinky, čistá voda.
V přírodě najdeme velice přínosné "léky".
Kopřiva, pampeliška, jitrocel, kontryhel, listy bodláků a další a další...
Důležitá je listová zelenina - kapusta, špenát, salát, petržel...
Meloun, pomeranče,  grapefruit, citron, bobulovité ovoce, datle, meruňky, broskve, třešně a zase můžeme hledat dále, zdaleka to není vyčerpáno...
Velmi silně zásadité je avokádo.
Dále – červená řepa, řapíkatý celer (možná i kořen), mandle, nať petržele, zelené řasy, chlorela, zelený ječmen, šťáva z čerstvé zelené trávy pšeničné nebo ječmenné.
Čistý, nefiltrovaný, nezahřívaný med.
Koupíme si indikátorové papírky - lékárny, zdravotnické potřeby.
Při močení dle zabarvení porovnáme s přiloženým barevnou stupnicí.
Nespoléhejme jen na dobré jídlo, lékaře a léky, něco musíme dělat sami pro sebe. Děláme to přece pro SEBE!
zdroj.: výtažky z odborných časopisů o výživě  a zdraví - stručný výpis z mnoha se shodujících poznatků


Ideální stav je 80 % zásadotvorných a 20 % kyselinotvorných potravin.

Jak zjistit stav kyselin v těle?


přidejte na:
Dessyna

21. 01. 2013


Další články

Přidat komentář