Zdravé svačinky nejen do práce

Pokud si chcete udržet štíhlou linii nebo patříte mezi ty, které se k ní chtějí dopracovat, pamatujte si jedno základní pravidlo. Měli byste jíst minimálně 5x denně.


Hráškové lusky s domácím dipem

Ideální rychlá svačinka, kterou můžete přikusovat i při práci na počítači. Dip si připravíte z lučiny (125 g), bílého jogurtu (120 ml), strouhaného eidamu (2 lžíce), špetky soli a pepře a z nasekaných bylinek (2 lžíce). Z bylinek můžete použít třeba petrželku, estragon či bazalku.

Sladká svačinka

Pokud milujete sladké, určitě víte, že hřešit se dá i zdravě. Na přípravu svačinky budete potřebovat 1 větší jablíčko, nasekané oříšky (1 hrst) a arašídové máslo (asi 2 lžíce). Jablko nekrájejte, pouze vykrojte jádřinec. Ten naplňte arašídovým máslem s oříšky a nechte v ledničce vychladit. Nakonec ho ještě nakrájejte na plátky a zdravá sladká svačinka je na světě.

Lehká svačinka

K celozrnnému pečivu si můžete nakrájet plátky avokáda, které stačí zakápnout olivovým olejem a jemně opepřit. Klidně je ještě pokapejte limetkovou šťávou. Na avokádu si jistě pochutnáte a navíc je to zdroj energie a zdravých tuků.

Svačina na delší den

Můžete si ale občas dopřát i pořádnou svačinu. Co říkáte vaječné omeletě s rajčátkem a bylinkami? Zní to dobře, že? Svačinku můžete připravit i dětem nebo partnerovi. Na 4 porce tedy budete potřebovat vajíčka (4 ks), bílý jogurt (120 g), cherry rajčata (4 ks), špetku soli, oregano, bazalku a řepkový olej, který budete potřebovat na vymazání pánve. Postup je jednoduchý. Ušlehejte si vajíčka s jogurtem, osolte, přidejte najemno nasekané bylinky a rozehřejte pánev. Na ni pak vylijte směs a přihoďte i kousky rajčat. Opečte je z každé strany, aby se zbarvily do zlatova. Ubrouskem pak omeletu trošku osušte, abyste se zbavily přebytečné mastnoty. Po vychladnutí můžete zabalit do krabičky.

přidejte na:
Šéfredaktor

08. 10. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář