Zima, zima, zima

všude je veliká, koho sníh nehřeje, ten to rýmou odpyká...
Raději prevence.
Z jídla je v tomto zimním čase dovoleno jíst více tučnějších a hutnějších jídel , než v létě. Ovšem nezapomínejte na zeleninu a ovoce, ať nejste jak koule.
Citróny si klidně pěstujte doma, nebo kupujte, to je na vás, ale  hlavně zeleninu zelené barvy, okurky, brokolici, papriky, salát.
Doplňky vitamínů z lékáren, noo, nejsem zastánce, leč teď značkové a kvalitní ano. S rozumem.
Vymačkejte si šťávy z citrusů, udělejte dobrý koktejl, ale na noc moc vitamínu C ne, povzbuzuje, spíš ráno.
Co se oblečení týče, více vrstev, ne jednu teplou, ale třeba 3-4 vrstvy, můžete se odstrojit dle potřeby a nepéci v ovčím svetru od babičky a více vrstevné oblečení více hřeje.
Nezapomínejte na šípkový čaj, lípu, a zázvorový kořen. Doplńte si Calcium!
Důležité! Než vyjdete zcela ustrojeni ven, napijte se STUDENÉ VODY,  ne ledové, to dá rozum, leč jen ne vřelý čajík !
Vaše dýchací cesty se ochladí a venku ten šok přežijí snáz a bez úhony, než když se nalijete teplým, to je pak moc velký přechod,  hlavně kdo trpí angínou, a bronchitidou a těmito radostmi.
A nohy! Teplo! Boty o číslo větší, teplé ponožky a pokud se boty promočí, co nejrychleji do tepla a suchého!

přidejte na:
Roxana

02. 02. 2012


Další články

Přidat komentář
hOJSADLO
Roxano zapomněla jsi na RUM :-)) Klasický zdroj vitamínu C je kysané zelí. Tuhle jsem dělal salát z kys.zelí, zbyl mi kousek ananasu, tak jsem ho nakrájel na kostičky a přidal k zelí. Ochutil jsem to troškou cukru, citronu,solí, pepřem, špetkou čili a zakápnul olejem. Nakonec jsem přidal kousek červené papriky a cibuli marinovanou v cukru. Byla to mňamka, málem na mě nezbylo. Pokud člověk jí, tak nějak fšechno, nemusí nakupovat umělé vitamíny vůbec. Já jsem se posledních 40 let obešel bez nákupu umělých vitamínů a zatím žádný problém.

hOJSADLO 02. 02. 2012, 22:49