Zpestřete si svátek zamilovaných pravou Itálií

Přemýšlíte jak strávit svátek všech zamilovaných? Překvapte svůj protějšek opravdovou Itálií! Dejte průchod svým emocím a nechte porcelán létat vzduchem. Riziko, že svou lásku uvidíte naposled, je minimální. Speciální valentýnské menu šéfkuchaře holešovické trattorie Mercato Roberta Strazzulla je totiž gastronomickým zážitkem, při kterém si budete přát, aby vám na stole „přistál“ další talíř.

 

 

Zpestřete si svátek zamilovaných pravou Itálií

 

Valentýnskému menu servírovanému ve čtvrtek 14. února  v  trattorii Mercato, bude předcházet sklenka Aperol Spritzu. Nejznámější italský aperitiv z hořce, rebarbory, pomeranče a aromatických bylin, jehož přesné složení je od roku 1919 přísně střeženým tajemstvím, příznivě ovlivňuje trávení a v kteroukoli denní, noční či roční dobu probouzí chuťové buňky k činnosti. 
 
Prvním ze čtyř chodů, k nimž bude rozléváno osvěžující šumivé víno Frizzante Rosé, tzv. antipasto bude parmazánové suflé se šunkou prosciutto crudo reserva, pocházející z vyhlášené lombardské farmy, kde zraje 24 měsíců, a sezamové krekry. Podle italské tradice dále hosté ochutnají primo piatto neboli první chod v podobě gnocchi plněných sýrem buffala, rajčatovou redukcí, domácím bazalkovým pestem a s nejlepší odrůdou černých oliv taggiasche z Janova. Jako piatto secondo připraví šéfkuchař Roberto Strazzullo kachní tagliata s krémem z jeruzalémských artyčoků s pečenými bramborami ve tvaru srdíček a jedlými růžemi. Coby dezert, ve které se ne náhodou snoubí afrodiziakální účinky čokolády a feferonky, bude podáván čokoládový mousse s peperoncinem a omáčkou z čerstvých jahod. 
 
Cena čtyřchodového valentýnského menu se sklenkou Aperol Spritzu a lahví Frizzante rosé  pro dvě osoby je 1 402 Kč a rezervovat si jej můžete na telefonním čísle 266 317 068. Samozřejmostí, je dvouhodinové bezplatné parkování na velkokapacitním parkovišti v areálu pražské holešovické tržnice.
 
ADRESA:
Trattoria & Pizzeria Mercato
Pražská Holešovická tržnice – hala č. 5 
Bubenské nábřeží 306/13, P.O.Box 46
17000 Praha 7 – Holešovice
www.pizzamercato.cz 
 
přidejte na:
Šéfredaktor

05. 02. 2013


Další články

Přidat komentář