Comtesa de noir podle Mirky Slavíkové

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

3276 kalorií
5.0g cukrů
192.0g tuků
167.0g bílkovin


Příprava

V jedné míse si smícháme všechny sypké suroviny - prosátou mouku, kypřící prášek, skořici, kakao, mandlové lupínky a čokoládu.
Ve druhé míse šleháme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny, pak postupně přidáváme červené víno a zakysanou smetanu.
Zvlášť si ušleháme bílky s krupicovým cukrem do sněhu. Hotový sníh opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec vmícháme sypkou směs a vymícháme těsto.
Nalijeme ho do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut.

přidejte na:
Angel 666

14. 05. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný recept

majka 18. 01. 2016, 11:52

Přidat komentář