Dvoubarevný hrnkový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Švestky a meruňky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, mouku s kypřicím práškem a mléko. Na závěr lehce vmícháme sníh. Část těsta si odebereme a přidáme kakao. Světlé těsto nalijeme do pekáčku nejlépe vyloženého pečicím papírem a na něj rozetřeme kakaové těsto. Na těsto naskládáme ovoce. Pečeme při 185 °C do zhnědnutí - asi 45 minut.
Tip k receptu
Na tento koláč používám maxi hrnek 400 ml. Můžete použít jakékoliv ovoce či směs.
Marsylie09. 09. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Lucie 10. 09. 2013, 07:16

Přidané ingredience: Drobenka a ostružiny, broskve
Roxana 11. 09. 2013, 06:04

heladon 17. 12. 2014, 08:55

Svetlana 27. 01. 2016, 11:11

katka16031 20. 08. 2016, 19:18

isabellaselena 20. 11. 2016, 11:50

hanka 30. 05. 2017, 21:05