Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

CO DNES VAŘÍM ?

Přidat příspěvek
tepito
tepito

17. 09. 2010, 11:30

dnešní oběd-bramborový guláš ala tchýně-přidává tam hromadu česneku a majoránky-už to voní...

Odpovědět

tepito
tepito

17. 09. 2010, 11:29

 

Cituji:

Tepi, Ty máš dobré nápady- to musí vonět!

 

Cituji:

dnešní oběd-voňavé řízky(do strouhanky přidám bylinky:tymián,bazalku,cibulku-kostičky,bobk.list-rozdrcený,majoránku,rozmarýnku) + bram.kaše.

 

zkus-je to moc dobré

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

13. 09. 2010, 11:23

Tak co, Ajajo? Vyzkoušela jsi už gulášek? A chutnalo?

 

Cituji:

No jo, a co budu vařit já ? Ha - už vím, od včera mám houby, takže houboto nebo plátky na houbách, i když mě láká i ten gulášek od Angela (recept jsem si už stahla).... No večer bude povinná "čína" a palačinky... Aha, tak to abych šla znovu do lesa - ještě rostou borůvky...

 

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

13. 09. 2010, 11:21

Hezký den, já dnes k obědu vařím kuřecí vývar s hvězdičkovou zavářkou, krůtí rizoto a na svačinu budu péct z listového těsta klasický jablečný závin s rozinkami a ořechy. Na večeři mám v plánu těstoviny s vepřovým masem a liškami, manžel včera přivezl z chaty další hromadu hub. Už vážně nevím co s nimi. Mám zavařeno, zmraženo a nasušeno máme snad na 10 let.

Zítra tedy bude smetanová omáčka z pravých hřibů s knedlíkem. Ani jeden z našich dětí houby nejedí (nevím po kom jsou, my oba s manželem je máme rádi), tak musím ještě něco vymyslet pro ně.

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

11. 09. 2010, 07:21

No jo, a co budu vařit já ? Ha - už vím, od včera mám houby, takže houboto nebo plátky na houbách, i když mě láká i ten gulášek od Angela (recept jsem si už stahla).... No večer bude povinná "čína" a palačinky... Aha, tak to abych šla znovu do lesa - ještě rostou borůvky...

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

11. 09. 2010, 07:18

Jasně že ví ! Je pravidelně informován SMSkama !

Cituji:

 

Cituji:

Neblbni - nikdo Tě tam přece nehoní v létě. Já nejčastěji jezdím na jaře, někdo zase na podzim. Ostatně tam se dá i na vánoce - moře je koupací, vzduch "letní", večer nahodíš akorát mikinu.

Cituji:

Zajímavý zastírací manévr. Já ty egypto....sice chápu, sama bych ale potřebovala,aby tam bylo stabilně tak o 15°Cméně a pak bych tam mohla taky. Vidět bych to chtěla, ale zatím s teplem nekamarádím.

 

jen jestli?!Ví to manžel? :)))

 

Odpovědět

default

09. 09. 2010, 13:05

U nás je dnes polévka z kotrče a zítra bude tatarák z kapra, rybí polévka a řízky také z kapra s kaší a zeleninovým salátem.

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

09. 09. 2010, 12:05

Já mám dneska nějaký splín.

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

09. 09. 2010, 12:02

Tepi, Ty máš dobré nápady- to musí vonět!

 

Cituji:

dnešní oběd-voňavé řízky(do strouhanky přidám bylinky:tymián,bazalku,cibulku-kostičky,bobk.list-rozdrcený,majoránku,rozmarýnku) + bram.kaše.

 

Odpovědět

tepito
tepito

09. 09. 2010, 07:03

dnešní oběd-voňavé řízky(do strouhanky přidám bylinky:tymián,bazalku,cibulku-kostičky,bobk.list-rozdrcený,majoránku,rozmarýnku) + bram.kaše.

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

08. 09. 2010, 12:03

Hezké poledne! Já dneska vařím jihočeskou kulajdu s liškami, kuřecí plátečky s patizonem na víně, česneku a kari s bramborovou kaší. Sladkého nepeču nic, dostali jsme od tchýně jablečné řezy, takže ke kafíčku něco dobrého je.

Ale odpoledne budu zavařovat lečo (tedy zákled na lečo- papriky s rajčaty), tak si dám trochu stranou a dodělám ho k večeři. Letos máme velikou úrodu slív a tak mám ještě v plánu  uvařit slívový džem. Už jsem jednu dávku dělala a je moooc dobrý, má takovou medovou chuť a krásnou zlatou barvu.

 

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

08. 09. 2010, 11:56

To je dobrý nápad, tohle taky dělám, ale nedávám koření. S tím houbovým se mi to líbí, musím vyzkoušet!

 

Cituji:

my máme dnes k obědu brambory v pekáči s kotletkou a sýrem,zalitý šlehačkou-kořením houbovým kořením,co jsem si zde objednala-doporučuji,je to dobrota

 

Odpovědět

tepito
tepito

08. 09. 2010, 10:55

 

Cituji:

Neblbni - nikdo Tě tam přece nehoní v létě. Já nejčastěji jezdím na jaře, někdo zase na podzim. Ostatně tam se dá i na vánoce - moře je koupací, vzduch "letní", večer nahodíš akorát mikinu.

Cituji:

Zajímavý zastírací manévr. Já ty egypto....sice chápu, sama bych ale potřebovala,aby tam bylo stabilně tak o 15°Cméně a pak bych tam mohla taky. Vidět bych to chtěla, ale zatím s teplem nekamarádím.

 

jen jestli?!Ví to manžel? :)))

Odpovědět

tepito
tepito

08. 09. 2010, 10:54

my máme dnes k obědu brambory v pekáči s kotletkou a sýrem,zalitý šlehačkou-kořením houbovým kořením,co jsem si zde objednala-doporučuji,je to dobrota

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

05. 09. 2010, 22:59

Tak já tedy začnu: z chatičky jsem si dneska přivezla mimo jiné i svazek mladých čerstvých kopřiv (prostě jsem neodolala a naškubala.  Podle toho jak se cpal, tak jsem měla co závidět.

Děti s námi na chatu odmítají jezdit, tak dcera doma k obědu dělala bramborový salát a řízek, tak to budeme mít ještě zítra s malým synem k obědu. Protože jsme našli zase velký kotrč, tak uvařím opět kotrčovou držťkovou a ještě mám v plánu nějaký moučník se švestkami.

A ještě chci zítra dělat zeleninovo-masovou směs na tousty. Děti to mají moc rády v zimě s konvicí horkého čaje k vačeři. Je to ale strašně napříjemná práce, ta zelenina pustí zpočátku hodně vody,  ta se musí vyvařit a jak se to musí míchat, tak mám vždycky popálenou ruku a celý sporák pocákaný, ale fakt to stojí za to. Až uvařím, tak asi přidám recept.

No, nějak jsem se rozepsala. Holky, pište co vaříte, ať mám inspiraci

Odpovědět

default

30. 06. 2010, 18:42

Polepším se, budu o tom uvažovat, nic ovšem neslibuji.

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

28. 06. 2010, 18:06

Neblbni - nikdo Tě tam přece nehoní v létě. Já nejčastěji jezdím na jaře, někdo zase na podzim. Ostatně tam se dá i na vánoce - moře je koupací, vzduch "letní", večer nahodíš akorát mikinu.

Cituji:

Zajímavý zastírací manévr. Já ty egypto....sice chápu, sama bych ale potřebovala,aby tam bylo stabilně tak o 15°Cméně a pak bych tam mohla taky. Vidět bych to chtěla, ale zatím s teplem nekamarádím.

 

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

28. 06. 2010, 18:05

tepito - není. Dali jsme se dohromady na cestovatelském webu Orbion a podařilo se natolik, že už se třetím rokem tak jednou za 2 měsíce scházíme. Spojuje nás preference dovolené v Egyptě. Resp. spojovala, dnes už nás pojí za ty roky i další věci. Je to fajn, narušit stereotyp, vypadnout, pokecat...

Cituji:

 

Cituji:

Co dnes vařím ? Dnes nevařím, dnes žiji ze zásob, takže dnes jen ohřívám... a navíc jedu na srazík egyptomaniaků :-))

egyptomaniaci?není to finta jako Egyptologové...Kdysi jsem četla nějakou knihu,kde klub egyptologů byl zastírací manévr pro zaletné manžely

 

Odpovědět

default

27. 06. 2010, 19:20

Zajímavý zastírací manévr. Já ty egypto....sice chápu, sama bych ale potřebovala,aby tam bylo stabilně tak o 15°Cméně a pak bych tam mohla taky. Vidět bych to chtěla, ale zatím s teplem nekamarádím.

Odpovědět

tepito
tepito

27. 06. 2010, 09:00

 

Cituji:

Co dnes vařím ? Dnes nevařím, dnes žiji ze zásob, takže dnes jen ohřívám... a navíc jedu na srazík egyptomaniaků :-))

egyptomaniaci?není to finta jako Egyptologové...Kdysi jsem četla nějakou knihu,kde klub egyptologů byl zastírací manévr pro zaletné manžely

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

26. 06. 2010, 06:23

Co dnes vařím ? Dnes nevařím, dnes žiji ze zásob, takže dnes jen ohřívám... a navíc jedu na srazík egyptomaniaků :-))

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

13. 06. 2010, 07:01

Včera v tom vedru jsem se překonala a nasmažilahoru bramboráků

Odpovědět

default

06. 06. 2010, 11:04

A co teď vařit? Mám chuť na šťouchané brambory se smaženou cibulkou a kyselým mlékem.

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

02. 06. 2010, 14:29

Jj, jsme to holky šikovný, nic netutláme - takže objevitelům zdar, zdar, zdar !

Odpovědět

veka
veka

01. 06. 2010, 22:05

Angel, dostáváš pochvalu. Já si to tak dobře nepamatuji kdo s tím přišel, ale ještě že tak.

Cituji:

Tak to by mi měli zaplatit za propagaci, co?

 

 

Cituji:

Já si to pamatuji a díky tomuto portálu ho taky kupuji. Jak jsme se o tom tady bavili, tak jsem ho šla koupit a protože nám doma moc zachutnal, tak si ho teď kupujem.

Jsme IN děvčata, super

Cituji:

Děvčata - vzpomínáte si, jak jsme se tady bavily o Troubelínu ? Konkrétní téma si už nevybavuji, tak proto o tom píši zde. Představte si, že mlékárenským výrobkem roku se stal sýr Sedlčanský Troubelín, určený k pečení v troubě, který vyrábí společnost Povltavské mlékárny Sedlčany. Inu, zase jednou jsme vyhmátly HIT !

 

 

 

Odpovědět