Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Parní hrnec

Přidat příspěvek
Ajaja
Ajaja

10. 11. 2012, 10:57

Už jsem o tom dost četla, ale já bych měla strach nechat zapnutý jakýkoliv spotřebič bez dozoru

Cituji:
Cituji:

Pomalý hrnec pracuje na principu velmi pomalého vaření. Hrnec má dvě části vnější je kovová a vnitřní část tvoří keramická nádoba, má skleněnou poklici, takže se dá všechno kontrolovat i zrakem. Má nastavitelné dva stupně teploty High (vyšší teplota) a Low (to je nižší teplota). Záleží na nastavení, já používám častěji stupeň High, na tenhle stupeň se  maso uvaří asi za 4-5 hodin. Na nižší stupeň to trvá 8-10 hodin. Tenhle hrnec má zanedbatelnou spotřebu energie, takže i když ty časy vypadají hrůzostrašně, tak je to vlastně hodně ekonomické vaření. Výhoda je v tom, že třeba brzo ráno se všechno třeba na guláš vloží do hrnce, zapne se  a člověk klidně může odejít do práce. Odpoledne, po příchodu domů, už vás vítá hotový oběd nebo večeře. Zatím všechno, co jsem připravovala v tomhle hrnci, tak bylo moc dobré. Já osobně miluju perník. Namíchám si těsto, zapnu hrnec a za tři hodiny mám úžasný voňavý perník bez hlídání, mezitím si můžu dojet nakoupit nebo cokoliv jiného a nic se mi nepřipálí. Já jsem ho hrozně chtěla od Ježíška už předloni, manžel s dcerou ho všude sháněli a nakonec ho sehnali v Makru. Jak se to řekne slovansky, to nevím, ale řekla bych, že asi stejně jako česky. Za ty dva roky jsem si sehnala všude možně už strašně moc receptů, mám už recepty vlastně na cokoliv v pomalém hrnci. Třeba bezva je vařit čočku, nemusí se předem máčet, vůbec se nemíchá a vlastně nehlídá a hotová je strašně dobrá. Jestli budete mít zájem, můžu tohle téma ještě víc rozebrat.

Odpovědět

m.hudec@email.cz
m.hudec@email.cz

03. 11. 2012, 15:04

Cituji:

Pomalý hrnec pracuje na principu velmi pomalého vaření. Hrnec má dvě části vnější je kovová a vnitřní část tvoří keramická nádoba, má skleněnou poklici, takže se dá všechno kontrolovat i zrakem. Má nastavitelné dva stupně teploty High (vyšší teplota) a Low (to je nižší teplota). Záleží na nastavení, já používám častěji stupeň High, na tenhle stupeň se  maso uvaří asi za 4-5 hodin. Na nižší stupeň to trvá 8-10 hodin. Tenhle hrnec má zanedbatelnou spotřebu energie, takže i když ty časy vypadají hrůzostrašně, tak je to vlastně hodně ekonomické vaření. Výhoda je v tom, že třeba brzo ráno se všechno třeba na guláš vloží do hrnce, zapne se  a člověk klidně může odejít do práce. Odpoledne, po příchodu domů, už vás vítá hotový oběd nebo večeře. Zatím všechno, co jsem připravovala v tomhle hrnci, tak bylo moc dobré. Já osobně miluju perník. Namíchám si těsto, zapnu hrnec a za tři hodiny mám úžasný voňavý perník bez hlídání, mezitím si můžu dojet nakoupit nebo cokoliv jiného a nic se mi nepřipálí. Já jsem ho hrozně chtěla od Ježíška už předloni, manžel s dcerou ho všude sháněli a nakonec ho sehnali v Makru. Jak se to řekne slovansky, to nevím, ale řekla bych, že asi stejně jako česky. Za ty dva roky jsem si sehnala všude možně už strašně moc receptů, mám už recepty vlastně na cokoliv v pomalém hrnci. Třeba bezva je vařit čočku, nemusí se předem máčet, vůbec se nemíchá a vlastně nehlídá a hotová je strašně dobrá. Jestli budete mít zájem, můžu tohle téma ještě víc rozebrat.

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

23. 01. 2010, 16:52

Nejspíš měly "lepivý" pohovor, jak jsem vypozorovala... v jeho důsledku si asi mami na leccos (musela?) vzpomněla....

Cituji:

A jak to dělala u maminky, zalepila jí pusu a slepila ruce?

Cituji:

A to já dodnes nezapomenu, jak babika "lepila" u mamky moje problémy, takže trest býval významně snížen....

Cituji:

Babička lepila kašičkou z hl.mouky-a drží to do dnes.

 

 

Odpovědět

tepito
tepito

23. 01. 2010, 14:42

Babičky bývají zlaté....Měla jsem vlastní a jednu náhradní a obě byly naprosto skvělé.Moje děti už to štěstí neměly.Snad se mi povede alespoň trošku se přiblížit taky takové babičce.

Odpovědět

Roxana
Roxana

23. 01. 2010, 11:14

A jak to dělala u maminky, zalepila jí pusu a slepila ruce?

Cituji:

A to já dodnes nezapomenu, jak babika "lepila" u mamky moje problémy, takže trest býval významně snížen....

Cituji:

Babička lepila kašičkou z hl.mouky-a drží to do dnes.

 

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

23. 01. 2010, 08:10

A to já dodnes nezapomenu, jak babika "lepila" u mamky moje problémy, takže trest býval významně snížen....

Cituji:

Babička lepila kašičkou z hl.mouky-a drží to do dnes.

 

Odpovědět

tepito
tepito

22. 01. 2010, 15:50

Babička lepila kašičkou z hl.mouky-a drží to do dnes.

Odpovědět

Roxana
Roxana

22. 01. 2010, 12:22

Tepito, tos nevěděla? Ten jak zaschne, pánbu potěš, naše babičky tím lepily, někdy to zkus,ale fakt jen to co chceš aby drželo, ne flek na zdi. Cukr a bílek je ještě vylepšená kombinace

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

21. 01. 2010, 17:19

No právě - skrvra se TI kvalitně přilepila....

Cituji:

Bílek jako kvalitní lepidlo?To nevím,ale ve spojení s cukrem je to nejodolnější skvrna na našem stropě.Divný je ,že už se to stává u nás tradicí.Chápu,že se to někomu může povést jednou,ale vloni to bylo potřetí!

 

Odpovědět

tepito
tepito

20. 01. 2010, 15:10

Bílek jako kvalitní lepidlo?To nevím,ale ve spojení s cukrem je to nejodolnější skvrna na našem stropě.Divný je ,že už se to stává u nás tradicí.Chápu,že se to někomu může povést jednou,ale vloni to bylo potřetí!

Odpovědět

Roxana
Roxana

20. 01. 2010, 13:44

Koho by to taky napadlo, že ouško je na držení? Od toho je volant, ne?

A bílek je velmi kvalitní lepidlo.

Odpovědět

tepito
tepito

20. 01. 2010, 09:51

Připojím se k výčtu katastrof v kuchyni: stačí můj muž ,hrníček s bílky na polevu na perníčky a šlehač s jednou metlou.Máme vymalováno okamžitě.Nenapadlo ho totiž přidržet si ouško.

Odpovědět

Roxana
Roxana

19. 01. 2010, 19:36

Na živelnou katastrofu občas stačím i já, složitější  jídlo, či více najednou  a mytí nádobí.

Asi by se mi vyplatilo stát ve škopku, lépe v dětské vaničce! A co všude rozsypu, inu stáří!

Odpovědět

Roxana
Roxana

19. 01. 2010, 19:33

No vidíš! Jo a taky ty láhve se proletí vzduchem, je lépe opustit místnost.

Cituji:

Nestraš-tu jsem ráda používala,naštěstí bez kolize.

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

19. 01. 2010, 18:52

Na demolici kuchyně stačí kousek těsta, lžíce mouky, váleček a jedno mrně!!!! 

Můžu to potvrdit, vždyť jsem to prožívala čtyřikrát!

Cituji:

Na demolici kuchyně stačí i obyčejná, špatně uzavřená, šlehačková láhev (teda bylo to riziko dob, kdy jsme si takto šlehačku dělávali doma a používali bombičky)...

Cituji:

Ale jasně, každý jak se mu to hodí, nikdo Tě nenutí vařit v něm, kamarádce vymaloval a zdemoloval kuchyni rajskou  omáčkou, taky nemohl vypouštět páru, to se musí hlídat a čistit. Ona je trochu laxnější, aspoň s ničím netrápí. Ale ještě že tam nebyla!

A o výbuchu plynové bomby u vařiče na chatě jsem taky slyšela, dokonce od ní. My vždy měli jen elektřinu. na chatě tedy vařišč na plyn. Proud tam nebyl.

 

 

Odpovědět

tepito
tepito

19. 01. 2010, 17:49

Nestraš-tu jsem ráda používala,naštěstí bez kolize.

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

19. 01. 2010, 17:44

Na demolici kuchyně stačí i obyčejná, špatně uzavřená, šlehačková láhev (teda bylo to riziko dob, kdy jsme si takto šlehačku dělávali doma a používali bombičky)...

Cituji:

Ale jasně, každý jak se mu to hodí, nikdo Tě nenutí vařit v něm, kamarádce vymaloval a zdemoloval kuchyni rajskou  omáčkou, taky nemohl vypouštět páru, to se musí hlídat a čistit. Ona je trochu laxnější, aspoň s ničím netrápí. Ale ještě že tam nebyla!

A o výbuchu plynové bomby u vařiče na chatě jsem taky slyšela, dokonce od ní. My vždy měli jen elektřinu. na chatě tedy vařišč na plyn. Proud tam nebyl.

 

Odpovědět

Roxana
Roxana

19. 01. 2010, 16:20

Ale jasně, každý jak se mu to hodí, nikdo Tě nenutí vařit v něm, kamarádce vymaloval a zdemoloval kuchyni rajskou  omáčkou, taky nemohl vypouštět páru, to se musí hlídat a čistit. Ona je trochu laxnější, aspoň s ničím netrápí. Ale ještě že tam nebyla!

A o výbuchu plynové bomby u vařiče na chatě jsem taky slyšela, dokonce od ní. My vždy měli jen elektřinu. na chatě tedy vařišč na plyn. Proud tam nebyl.

Odpovědět

tepito
tepito

19. 01. 2010, 12:59

Nevím,Prostě to je pro mě velice nebezpečná věc.Raději jsem si koupila dražší nádobí a papiňák už nechci.To samí je s plynem.U kamaráda bouchl plyn , když sousedka zazvonila.Kolegině z práce se otrávila plynem z karmy.To jsou věci u kterých mě nikdo nepřesvědčí,abych si je pořídila.Budu asi paranoidní.

Odpovědět

Roxana
Roxana

18. 01. 2010, 22:16

Tepito, ale musí být zamčený v trezoru, který je na bomby, viď?

Odpovědět

tepito
tepito

18. 01. 2010, 17:45

Já už ne-bojím se kolem i projít.

Odpovědět

Roxana
Roxana

18. 01. 2010, 14:15

Tchán měl ucpaný vývod páry co??? Jo, to jsou ošklivé a nebezpečné věci, ale já ho používám stejně dál, jen ho kontroluju.

Odpovědět

tepito
tepito

08. 12. 2009, 09:45

 

Cituji:

No, tak papiňák čili tlakový hrnec používám leta letoucí, už za svobodna a to jsem vdaná 30 let. To nějak začínaly. Výborná věc - nebezpečná zbraň, pokud se ucpe pojistka či vyvaří voda. Na to pozor, kamarádka si "vymalovala" tímto způsobem kuchyni  a létající hrnec (ne UFO!) ji div nezabil. Jinak je k nezaplacení.

Ale o tom parním hrnci se toho koukám moc nedozvím

Tchán vařil v papiňáku tak šikovně,že zdemoloval celou kuchyň.Hned jsem ten svůj uložila do bezpečí.

Odpovědět

Roxana
Roxana

19. 11. 2009, 21:49

No, tak papiňák čili tlakový hrnec používám leta letoucí, už za svobodna a to jsem vdaná 30 let. To nějak začínaly. Výborná věc - nebezpečná zbraň, pokud se ucpe pojistka či vyvaří voda. Na to pozor, kamarádka si "vymalovala" tímto způsobem kuchyni  a létající hrnec (ne UFO!) ji div nezabil. Jinak je k nezaplacení.

Ale o tom parním hrnci se toho koukám moc nedozvím

Odpovědět

Roxana
Roxana

19. 11. 2009, 21:43

Jo, to znám, naštěstí jsem se přestěhovali do donku a máme půdu.....

Odpovědět