Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bešamel

Přidat příspěvek
Iva
Iva

30. 01. 2011, 15:08

Bešamel suroviny

500 ml mléka, 2 bobkové listy, špetka muškátového ořechu nebo květu, sůl a bílý pepř, 40g másla, 40g hladké mouky

příprava

Ve středně velkém kastrolu rozpusťte na mírném ohni máslo. Pak ho zasypte moukou, pečlivě promíchejte vařečkou a nechte asi minutu zasmahnout. Zalijte mlékem, přidejte koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte, dokud směs nezíská hustotu a konzistenci omáčky (může to trvat 10 až 15 minut). Nakonec stáhněte kastrol z ohně a přidejte dochucovací přísady podle vlastního výběru – sýr, bylinky a podobně.

Není to žádná věda. Mně se osvědčilo ho do lasagní vůbec nedávat. Jen ty plátky těstoviny proložit omáčkou z mletého masa, protlaku, event. rajčat a cukety. Navrch nasypat sýr, zapéct a je hotovo.

Tak ať se to podaří.  I.

Odpovědět

Sonia005
Sonia005

11. 11. 2010, 11:55

Ahoj lidi, chystám se udělat bolognese lasagne, nevíte někdo jak se přesně na tenhle recept dělá ten bešamel? Nikdy jsem to nedělala.....díky za rady :-)

Odpovědět