Bramboráky


21. 11. 2009, 18:56
a zabudla som..je to chutné a veľmi rýchle na tom hrubom strúhadle :D
Odpovědět


15. 11. 2009, 21:49
veka, dakujem za vysvetlenie, niekedy mam problem s prekladom
Odpovědět
11. 11. 2009, 21:25
bramboraky?to su zemiakové placky?neviem akosi mam problem s prekladom niektorych slov
Odpovědět
26. 10. 2009, 15:14
Já to tu psala včera, ale nějak to nevidím, asi se tu moc nevyznám ještě...já strouhala vždy na jemném struhadle, někdy i s prstama...ale pak jsem to flákala napůl, něco najemno, něco nahrubo a houby se stalo, naopak, byly málem lepší, jen se třeba musí malinko více propéci. No a ještě těsně než začnu bramboráky dělat, hodím tam hrst strouhanky, než zvlhne, jsou krásně křupavé, takže až nakonec, ne zpočátku, to tam dám trochu mouky.
Odpovědět
26. 10. 2009, 13:31
Já je také strouhám jen na jemném struhadle a proč? No, u nás doma se odjakživa strouhaly najemno, nenapadlo mě to dělat jinak :o). A ještě zajímavost, když dělá moje tchýně bramborák, tak ta brambory na něj zásadně mele na masovém mlýnku, když jsem to viděla prvně, tak mi to přišlo divné, ale za ty roky už jsem si zvykla :-D.
Odpovědět


20. 09. 2009, 07:47
ahojky, ja je strouhám na jemném struhadle, protože více pustí škrob, který pak těsto drží pohromadě, ale pro dobře vypadající bramborák je možné čtvrtku množství brambor nastrouhat na hrubo, aby tam byly malé cancky brambor, které po usmažení dobře křupou :-)
Odpovědět