Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bramboráky

Přidat příspěvek
Lu2
Lu2

30. 09. 2016, 18:26

No to musí být řádná sračka :-D Jedině na hrubém struhadle.

Cituji:

Tak já kdysi taky strouhala - na jemném struhadle. Dnes nakrájím brambory na malé kousky, přidám vejce, česnek, mléko... a tyčový mixer pracuje za mě. Výsledek je stejný. A.

Odpovědět

tepito
tepito

07. 12. 2009, 06:03

Tak nevím,která jsme línější,ale pokud pominu lenost,tak mě děsně bolí od ručního strouhání ruce.

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

06. 12. 2009, 09:42

 

Cituji:

Jo, to já taky, jenže než bych ho myla, a to rozendavání nedá tolik práce , jako tomu bývalo dříve, tak to strouhám v ruce. Tak daleko jsem došla s leností!

Cituji:

Mám šikovného robota,který je strouhá za mě-na jemno.

No a právě proto, že v ruce je tu "fuška" a robota umývat také není žádná slast, používám ten tyčový mixer, neb ten jen opláchnu pod vodou a je hotovo a vše je s minimální pracností.

Odpovědět

Roxana
Roxana

06. 12. 2009, 08:57

Jo, to já taky, jenže než bych ho myla, a to rozendavání nedá tolik práce , jako tomu bývalo dříve, tak to strouhám v ruce. Tak daleko jsem došla s leností!

Cituji:

Mám šikovného robota,který je strouhá za mě-na jemno.

Odpovědět

tepito
tepito

06. 12. 2009, 08:03

Mám šikovného robota,který je strouhá za mě-na jemno.

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

22. 11. 2009, 14:06

A když už jsme u toho strouhání - když se brambory nastrouhají nahrubo, pak stačí trochu okořenit a zaprášit solamylem, promíchat a pak smažit placičku - používám jako ozdobu u minutek, když je chystám "nasvátečno" A.

Odpovědět

katka16031
katka16031

21. 11. 2009, 18:56

a zabudla som..je to chutné a veľmi rýchle na tom hrubom strúhadle :D

Odpovědět

katka16031
katka16031

21. 11. 2009, 18:55

my ich doma struhame na hrubom strúhadle...

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

21. 11. 2009, 15:37

Tak já kdysi taky strouhala - na jemném struhadle. Dnes nakrájím brambory na malé kousky, přidám vejce, česnek, mléko... a tyčový mixer pracuje za mě. Výsledek je stejný. A.

Odpovědět

oriestok
oriestok

18. 11. 2009, 22:09

Odkedy mam kuchynsky robot, tak struham zemiaky len na nom - a to na takom strednom struhadle (ako na syr)

Odpovědět

veerac
veerac

18. 11. 2009, 18:38

Já je raději vůbec nestrouhám, protože nemáme rádi na chuti ty nudličky. Nejjednoduší je brambory namlýt na masovém mlýnku a jde to opravdu rychle a nemám ostrouhané prsty.

Odpovědět

linkinkatka
linkinkatka

15. 11. 2009, 21:49

veka, dakujem za vysvetlenie, niekedy mam problem s prekladom

Odpovědět

megam
megam

15. 11. 2009, 10:14

 

Cituji:

Já to dělám zásadně na jemném,protože se to lépe smaží!!!!!!!

Odpovědět

veka
veka

11. 11. 2009, 21:59

Ano, to jsou nastrouhané zemiaky, přidává se česnek, majoránk, mouka, vajíčko a dělají se placky

Odpovědět

linkinkatka
linkinkatka

11. 11. 2009, 21:25

bramboraky?to su zemiakové placky?neviem akosi mam problem s prekladom niektorych slov

Odpovědět

ik777
ik777

06. 11. 2009, 17:08

Ja strúham na malom,máme to tak radšej.

Odpovědět

adazo
adazo

06. 11. 2009, 12:20

na hrubom struhadle nam to tak viac chuti

Cituji:

Strouháte brambory na přípravu bramboráků na jemném nebo hrubém struhadle a proč?

Odpovědět

Maja
Maja

05. 11. 2009, 14:12

Já strouhám taky na jemno. Zkusila jsem použít bramborák v prášku a do toho nastrouhat cca 4 brambory a ostatní jak do normálního těsta na bramborák. Docela dobrý.

Odpovědět

veka
veka

27. 10. 2009, 12:22

Taky na jemné. Mně to víc chutná na ty jemnější, protože dělám takové malé placičky.

Odpovědět

Roxana
Roxana

26. 10. 2009, 15:14

Já to tu psala včera, ale nějak to nevidím, asi se tu moc nevyznám ještě...já strouhala vždy na jemném struhadle, někdy i s prstama...ale pak jsem to flákala napůl, něco najemno, něco  nahrubo a houby se stalo, naopak, byly málem lepší, jen se třeba musí malinko více propéci. No a ještě těsně než začnu bramboráky dělat, hodím tam hrst strouhanky, než zvlhne, jsou krásně křupavé, takže až nakonec, ne zpočátku, to tam dám trochu mouky.

Odpovědět

Roxana
Roxana

26. 10. 2009, 15:09

Angel, máš pravdu, každý má jinou metodu, ale to si člověk pak zvykne...jsme lidé  různí a vynalézaví...

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

26. 10. 2009, 13:31

Já je také strouhám jen na jemném struhadle a proč? No, u nás doma se odjakživa strouhaly najemno, nenapadlo mě to dělat jinak :o). A ještě zajímavost, když dělá moje tchýně bramborák, tak ta brambory na něj zásadně mele na masovém mlýnku, když jsem to viděla prvně, tak mi to přišlo divné, ale za ty roky už jsem si zvykla :-D.

Odpovědět

capova.kveta
capova.kveta

25. 10. 2009, 14:43

Já je strouhám také na jemném nevím asi zvyk :-)

Odpovědět

atabana
atabana

11. 10. 2009, 23:15

jak kdy, když dělám české bramboráky tak na jemném, na polský bramboráky na hrubém struhadle, a když dělám placičky jenom ze samotných brambor tak na hrubém struhadle

Odpovědět

Jolana
Jolana

20. 09. 2009, 07:47

ahojky, ja je strouhám na jemném struhadle, protože více pustí škrob, který pak těsto drží pohromadě, ale pro dobře vypadající bramborák je možné čtvrtku množství brambor nastrouhat na hrubo, aby tam byly malé cancky brambor, které po usmažení dobře křupou :-)

Odpovědět