Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Čokoládová poleva

Přidat příspěvek
Roxana
Roxana

08. 12. 2010, 12:13

Znám, dcera pracuje na ředitelství Tesca v Praze. Vždy vyčíhne slevy, navíc mají na veškerý nákup 10% slevu,, Takže nás tak trochu zásobuje...

Bílou domácí polevu sle moc nedělám, takže je tu z pytlíčlu, na chuti to není poznat.

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

07. 12. 2010, 12:12

Já si kupuju bílou čokoládovou polevu v desetidekových sáčcích zn. Carla. Mají ji v Penny, v Tescu,....myslím, že všude. Má tu výhodu, že se dá obarvit pár kapkami potravinářského barviva- třeba na zeleno, žluto i modro... podívej se do mých receptů na Cukroví od berušek, tam ji používám obarvenou na zeleno, je super!

Cituji:

A co bílou polevu? Děláte ji někdo? A jak?

 

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

07. 12. 2010, 12:09

Zatím jsem nezkoušela, ale díky za připomenutí, teď zase bude vhodná doba na to konečně vyzkoušet !

Cituji:

Angel, zkoušela jsi tu polevu s tou šlehačkou? Taky bych to zkusila risknout, ale nejprve zkusím tu od Tvé babičky :-)

Díky za tipy

 

Odpovědět

Sonia005
Sonia005

07. 12. 2010, 07:33

A co bílou polevu? Děláte ji někdo? A jak?

Odpovědět

Sonia005
Sonia005

07. 12. 2010, 07:29

Angel, zkoušela jsi tu polevu s tou šlehačkou? Taky bych to zkusila risknout, ale nejprve zkusím tu od Tvé babičky :-)

Díky za tipy

Odpovědět

oriestok
oriestok

25. 11. 2009, 22:38

Tak tu polevu so slahackou musim vyskusat. Dakujem za tipy.

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

24. 11. 2009, 19:11

Zuzko, ještě jsem se chtěla zeptat, jestli ta poleva je vhodná i na cukroví, k delšímu skladování, moc mě láká ji vyzkoušet, tak abych něco nezkazila.

Odpovědět

zuzanadrzkova
zuzanadrzkova

24. 11. 2009, 07:43

 

Cituji:

 

Cituji:

Vynikajuce je roztopit 200 g cokolady v 250 ml slahacky, nechat prevriet, za staleho miesania nechat vychladnut a potom natierat na kolac, poleva je leskla a hlavne sa nelame

Tahle poleva normálně ztuhne, když je tam ta šlehačka?

 

stuhne, treba vyskušať

Odpovědět

linkinkatka
linkinkatka

23. 11. 2009, 20:36

takto to robim aj ja

Cituji:

 

Cituji:

Já používám na všechno osvědčenou polevu od mé babičky, je super, moje děti ji milují na všem. 120 g másla, 120 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce vody a 1 malá lžička Solamylu (škrobu), vše se míchá v malém kastrolku ve vodní lázni (ten malý kastrůlek postavíme do většího s horkou vodou a pomalu zahříváme) až se všechno rozpustí a spojí na hladkou polevu, pozor, nesmí se to vařit, to by se poleva zdrcla. Je krásně hladká a lesklá, pěkně se po řezech rozlije.

dík za tip-+++vyzkouším.

Odpovědět

linkinkatka
linkinkatka

23. 11. 2009, 20:35

no tak tuto polevu určite vyskušam, na to som zvedava ako stuhne

Cituji:

 

Cituji:

Vynikajuce je roztopit 200 g cokolady v 250 ml slahacky, nechat prevriet, za staleho miesania nechat vychladnut a potom natierat na kolac, poleva je leskla a hlavne sa nelame

Tahle poleva normálně ztuhne, když je tam ta šlehačka?

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

23. 11. 2009, 19:29

 

Cituji:

Vynikajuce je roztopit 200 g cokolady v 250 ml slahacky, nechat prevriet, za staleho miesania nechat vychladnut a potom natierat na kolac, poleva je leskla a hlavne sa nelame

Tahle poleva normálně ztuhne, když je tam ta šlehačka?

Odpovědět

zuzanadrzkova
zuzanadrzkova

23. 11. 2009, 13:15

Vynikajuce je roztopit 200 g cokolady v 250 ml slahacky, nechat prevriet, za staleho miesania nechat vychladnut a potom natierat na kolac, poleva je leskla a hlavne sa nelame

Odpovědět

tepito
tepito

22. 11. 2009, 06:43

 

Cituji:

Já používám na všechno osvědčenou polevu od mé babičky, je super, moje děti ji milují na všem. 120 g másla, 120 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce vody a 1 malá lžička Solamylu (škrobu), vše se míchá v malém kastrolku ve vodní lázni (ten malý kastrůlek postavíme do většího s horkou vodou a pomalu zahříváme) až se všechno rozpustí a spojí na hladkou polevu, pozor, nesmí se to vařit, to by se poleva zdrcla. Je krásně hladká a lesklá, pěkně se po řezech rozlije.

dík za tip-+++vyzkouším.

Odpovědět

bottle
bottle

20. 11. 2009, 22:55

dobrý typ z rozpuštěných kaštanů, já vždy jen rozpouštěla čokolády... a to byla práce :(

Odpovědět

Roxana
Roxana

20. 11. 2009, 21:25

Zajímavé, jestli kupujeme stejné....mně to stačí tak akorát a ne že na tom mám 2 cm polevy...

Odpovědět

Maja
Maja

20. 11. 2009, 13:15

Proto se letos pokusím o domácí polevu, snad to vyjde.

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

20. 11. 2009, 10:00

To je i moje zkušenost, když se poleva nechá delší dobu načatá, tak už to není ono.

Odpovědět

Maja
Maja

20. 11. 2009, 08:10

Taky jsem  kupovala hotové polevy, ale zjistila sem, že pokud v rozumné době nespotřebuji celý sáček tak ho můžu vyhodit.

Cituji:

Víte, že jsem se naučila poslední roky kupovat polevy hotové, které se rozehřejí, udělám do pytlíčku v rohu dírku a mohu zdobit, či polévat, bílá, mléčná, hořká, jsou fajn.

Jinak jsem ji ráda dělala z ledových kaštanů, rozpuštěných v troše ztuženého tuku.

 

 

Odpovědět

Roxana
Roxana

19. 11. 2009, 21:40

Víte, že jsem se naučila poslední roky kupovat polevy hotové, které se rozehřejí, udělám do pytlíčku v rohu dírku a mohu zdobit, či polévat, bílá, mléčná, hořká, jsou fajn.

Jinak jsem ji ráda dělala z ledových kaštanů, rozpuštěných v troše ztuženého tuku.

 

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

19. 11. 2009, 11:52

Asi jsem měla ještě napsat, že tahle dávka polevy vystačí tak akorát na velký plech.

Odpovědět

veka
veka

19. 11. 2009, 07:01

Tak tento recept taky vyzkouším. Díky Angel

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

18. 11. 2009, 23:38

Já používám na všechno osvědčenou polevu od mé babičky, je super, moje děti ji milují na všem. 120 g másla, 120 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce vody a 1 malá lžička Solamylu (škrobu), vše se míchá v malém kastrolku ve vodní lázni (ten malý kastrůlek postavíme do většího s horkou vodou a pomalu zahříváme) až se všechno rozpustí a spojí na hladkou polevu, pozor, nesmí se to vařit, to by se poleva zdrcla. Je krásně hladká a lesklá, pěkně se po řezech rozlije.

Odpovědět

oriestok
oriestok

18. 11. 2009, 22:16

Ako robíte čokoládovú polevu na rezy, aby bola pevna a zároveň leskla?

Ja na 100 g horkej čokolady pridávam 10 g stuzeneho tuku a 1 PL oleja. Poleva je tak pekna leskla.

Ak mate lepsie tipy, tak sem s nimi

Odpovědět