Čokoládová poleva

07. 12. 2010, 12:12
Já si kupuju bílou čokoládovou polevu v desetidekových sáčcích zn. Carla. Mají ji v Penny, v Tescu,....myslím, že všude. Má tu výhodu, že se dá obarvit pár kapkami potravinářského barviva- třeba na zeleno, žluto i modro... podívej se do mých receptů na Cukroví od berušek, tam ji používám obarvenou na zeleno, je super!
Odpovědět




23. 11. 2009, 20:36
takto to robim aj ja
Já používám na všechno osvědčenou polevu od mé babičky, je super, moje děti ji milují na všem. 120 g másla, 120 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce vody a 1 malá lžička Solamylu (škrobu), vše se míchá v malém kastrolku ve vodní lázni (ten malý kastrůlek postavíme do většího s horkou vodou a pomalu zahříváme) až se všechno rozpustí a spojí na hladkou polevu, pozor, nesmí se to vařit, to by se poleva zdrcla. Je krásně hladká a lesklá, pěkně se po řezech rozlije.
dík za tip-+++vyzkouším.

23. 11. 2009, 20:35
no tak tuto polevu určite vyskušam, na to som zvedava ako stuhne
Vynikajuce je roztopit 200 g cokolady v 250 ml slahacky, nechat prevriet, za staleho miesania nechat vychladnut a potom natierat na kolac, poleva je leskla a hlavne sa nelame
Tahle poleva normálně ztuhne, když je tam ta šlehačka?


23. 11. 2009, 13:15
Vynikajuce je roztopit 200 g cokolady v 250 ml slahacky, nechat prevriet, za staleho miesania nechat vychladnut a potom natierat na kolac, poleva je leskla a hlavne sa nelame
Odpovědět22. 11. 2009, 06:43
Já používám na všechno osvědčenou polevu od mé babičky, je super, moje děti ji milují na všem. 120 g másla, 120 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce vody a 1 malá lžička Solamylu (škrobu), vše se míchá v malém kastrolku ve vodní lázni (ten malý kastrůlek postavíme do většího s horkou vodou a pomalu zahříváme) až se všechno rozpustí a spojí na hladkou polevu, pozor, nesmí se to vařit, to by se poleva zdrcla. Je krásně hladká a lesklá, pěkně se po řezech rozlije.
dík za tip-+++vyzkouším.
Odpovědět


20. 11. 2009, 08:10
Taky jsem kupovala hotové polevy, ale zjistila sem, že pokud v rozumné době nespotřebuji celý sáček tak ho můžu vyhodit.
Víte, že jsem se naučila poslední roky kupovat polevy hotové, které se rozehřejí, udělám do pytlíčku v rohu dírku a mohu zdobit, či polévat, bílá, mléčná, hořká, jsou fajn.
Jinak jsem ji ráda dělala z ledových kaštanů, rozpuštěných v troše ztuženého tuku.
Odpovědět


18. 11. 2009, 23:38
Já používám na všechno osvědčenou polevu od mé babičky, je super, moje děti ji milují na všem. 120 g másla, 120 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce vody a 1 malá lžička Solamylu (škrobu), vše se míchá v malém kastrolku ve vodní lázni (ten malý kastrůlek postavíme do většího s horkou vodou a pomalu zahříváme) až se všechno rozpustí a spojí na hladkou polevu, pozor, nesmí se to vařit, to by se poleva zdrcla. Je krásně hladká a lesklá, pěkně se po řezech rozlije.
Odpovědět