Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vánoce

Přidat příspěvek
Ajaja
Ajaja

19. 12. 2009, 15:59

Já to beru s rezervou - zatím se mi při použití syrového žloutku nic zlého nestalo. A miluji ho v horkém vývaru - chvíli ho nechám prohřát, pěkně vcelku, pak ho už jsen slupnu.

Cituji:

Já se bojím akorát salmonelózy, ta se ve velkochovech občas objeví. Jinak mi syrové vejce nevadí....

 

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

19. 12. 2009, 09:39

Ahoj, holky. Chtěli jsme s manželem strávit romantický předvánoční víkend na naší milé chatě v Jižních Čechách, ale když jsme se rozhodovali, tak jsme ještě netušili, jak budou vypadat silnice. Nakonec jsme chytře usoudili, že to radši nebudeme riskovat a dělat z dětí sirotky a tak jsme zůstali doma. Tak po obědě se vrhnu na nepečené cukroví. Chystám se na vosí hnízda, kokosové suky a švestkové čtverečky. A možná vyzkouším ty kokosové kuličky se salkem. Chtěla jsem vás poprosit, jestli nemáte nějaký osvědčený recept na nepečené kuličky, receptů je všude spousta, ale já bych radši brala něco vyzkoušeného a osvědčeného. Dííííkyyyy!

Odpovědět

veka
veka

18. 12. 2009, 09:39

Majo, já díky moc za recept

Cituji:

 No já bych se syrového žloutku nebála, v něm obvykle problém tak často nebývá, problém (a pak střevní problém) bývává spíše ze znečištěné skořápky...

Cituji:

Máme taky vajíčka od babičky, takže nezávadná, koupím je málokdy, to když třeba nenesou, má slípek pár a my se nějak rozrůstáme.

Je to rozdíl, otázka je, jak dlouho je babička bude ještě mít, už je toho na ní moc.

I když tady je asi u lidí seženu, v paneláku je nikdo nechoval. Lenoši pražští.

Takže syrového vejce se nebojím, u kupovaného bych to neriskla.

 

 

Odpovědět

Roxana
Roxana

18. 12. 2009, 09:33

Já se bojím akorát salmonelózy, ta se ve velkochovech občas objeví. Jinak mi syrové vejce nevadí....

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

17. 12. 2009, 22:18

Jednou jsem někde v televizi viděla, jak sterilovat vaječný žloutek do krémů- dali ho do malého kastrůlku, ten postavili do vodní lázně a chvíli to nechali zahřívat do 70 stupňů. Já jsem to nezkoušela a ani syrový žloutek zásadně do ničeho nedávám, i když máme svoje slepice a tudíž domácí vajíčka a úplně nezávadná. Náš tatínek si totiž občas dá syrové vajíčko-brrr, on to má tak rád. Ale já k tomu mám odpor. Když v receptu narazím na syrové vejce, tak ho nahradím buď kouskem másla nebo kondenzovaným neslazeným mlékem, podle toho do čeho se má vajíčko nabo žloutek přidat.

Cituji:

 No já bych se syrového žloutku nebála, v něm obvykle problém tak často nebývá, problém (a pak střevní problém) bývává spíše ze znečištěné skořápky...

Cituji:

Máme taky vajíčka od babičky, takže nezávadná, koupím je málokdy, to když třeba nenesou, má slípek pár a my se nějak rozrůstáme.

Je to rozdíl, otázka je, jak dlouho je babička bude ještě mít, už je toho na ní moc.

I když tady je asi u lidí seženu, v paneláku je nikdo nechoval. Lenoši pražští.

Takže syrového vejce se nebojím, u kupovaného bych to neriskla.

 

 

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

17. 12. 2009, 22:06

 No já bych se syrového žloutku nebála, v něm obvykle problém tak často nebývá, problém (a pak střevní problém) bývává spíše ze znečištěné skořápky...

Cituji:

Máme taky vajíčka od babičky, takže nezávadná, koupím je málokdy, to když třeba nenesou, má slípek pár a my se nějak rozrůstáme.

Je to rozdíl, otázka je, jak dlouho je babička bude ještě mít, už je toho na ní moc.

I když tady je asi u lidí seženu, v paneláku je nikdo nechoval. Lenoši pražští.

Takže syrového vejce se nebojím, u kupovaného bych to neriskla.

 

Odpovědět

Maja
Maja

17. 12. 2009, 21:29

Už sem doma a ještě zvládnu napsat náplň do vosích hnízd neboli úlů: 1 prolisovaný vařený žloutek, 80 g práškového cukru, 2 lžíce rumu, 1 syrový žloutek (nejlépe domácí vajíčko), 1 lžíce kondenzovaného mléka, na cca 40-45 kousků. Já osobně tento krém nemám vyzkoušený protože se bojím syrového žloutku, ale máme čerstvá vajíčka tak to letos vyzkouším (asi v sobotu) a pak dám vědět jestli to stojí za to.

Cituji:

Veko vydrž do zítřka, dneska jdu na vánoční večírek a když nezapomenu zítra ti napíšu svůj krém je vyzkoušený ( je s vařeným žloutkem atd). Někde sem četla že se tam může dát i syrový žloutek a chci se vás holky zeptat zda to není nebezpečné v této době. Díky za názory a postřehy o:)

Cituji:

Holky dejte mi někdo recept na krém do úlů. Nechci máslový, ale třeba žloutkový. Nebo jaký děláte vy? Já píšu sem do diskuze, protože opět nemůžu přidat komentář k úlkům.

Díky holky

 

Odpovědět

Maja
Maja

17. 12. 2009, 21:21

POZOR POZOR, kuchařky já jsem ten recept na kokosové kuličky úplně popletla, našla jsem si svoji vánoční kuchařku a tam stojí psáno cituji "125 g kokosu, 50 g práškového cukru, 1/2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka, utvořit kuličky a namočit do čokolády" (a to já nedělám a místo toho obalím hotové kuličky ještě v kokosu a nechám kuličky dva dny v kuchyni zaschnout)

Odpovědět

Maja
Maja

17. 12. 2009, 20:30

Jo Veko díky za opravu já fakt ty malá písmena neumím po sobě zkontrolovat a až text odešlu jen se divím co jsem to zase napsala za blábol.

Cituji:

Majo, chtěla jsi asi napsat, že ty nemáš zkušenosti. Nebo, že by snad Angel naměla zkušenosti???????

Odpovědět

Roxana
Roxana

17. 12. 2009, 16:49

Máme taky vajíčka od babičky, takže nezávadná, koupím je málokdy, to když třeba nenesou, má slípek pár a my se nějak rozrůstáme.

Je to rozdíl, otázka je, jak dlouho je babička bude ještě mít, už je toho na ní moc.

I když tady je asi u lidí seženu, v paneláku je nikdo nechoval. Lenoši pražští.

Takže syrového vejce se nebojím, u kupovaného bych to neriskla.

Odpovědět

tepito
tepito

17. 12. 2009, 15:12

Majo,dávám syrový žloutek,nebojím se ,mám domácí vejce-zaručeně čerstvé.

Moje náplň(od oka):žloutek+ trochu rumu a cukr moučka.

Odpovědět

veka
veka

17. 12. 2009, 14:12

Majo, chtěla jsi asi napsat, že ty nemáš zkušenosti. Nebo, že by snad Angel naměla zkušenosti???????

Odpovědět

veka
veka

17. 12. 2009, 14:11

Já dělám rafaelo složitěji (to jsem napsala do komentáře pod recept "bonbony rafaelo") a tam dávám sušené mléko s cukrem a ještě tuk. Tak si myslím, že sušené mléko by šlo.

Odpovědět

Maja
Maja

17. 12. 2009, 14:09

Angel, nemá zkušenosti s  neslazený kondenzovaným mlékem, ale můžeš to zkusit a určitě dej vědět jak dopadly kuličky. A teď mě ještě napadlo co takhle nahradit část cukru sušeným mlékem? 

Cituji:

Hele, mě ještě napadlo, co takhle zkombinovat salko s neslazeným kondenzovaným mlékem? Asi to zkusím,ale až v neděli, právě jsme se s manželem domluvili, že si uděláme předvánoční víkend na chatě, ono se nezblázní, když nebude všechno hotovo, ale po událostech posledních dnů je trocha klidu důležitější. Tak v neděli, až se vrátím, vyzkouším a dám vědět, jak to šlo s tím neslazeným mlékem :o)

Cituji:

Angel do těch kuliček cukr dát musíš, protože bez něho  by se hmota asi vůbec nespojila (můžeš dát menší množství,uvidíš jak se ti budou kuličky dělat). Já tyhle kuličky nejím, protože jsou fakt dost sladké a mě stačí jen když je dělám a mám hned o půl kila navíc, ale moji dva hoši jsou na sladké a tyhle kuličky jim chutnají ze všeho nejvíc.  Recept jsem střelila z hlavy a nejsem si jistá množstvím kokosu takže kdo by chtěl dělat tyhle kuličky vydržte na správné množství kokosu do zítřka. Díky o:)

Cituji:

Majo, já jsem na ten recept už taky koukala, taky mám chuť zkusit, jen se mi zdá- není to moc sladké? Víš, salko je jako cumel a ještě cukr..... já všude cukr ubírám, tak mě napadlo, jestli by nestačilo to salko jen smíchat s kokosem, jen nevím, jestli by to drželo pohromadě, co myslíš?

Cituji:

Veko jsme na tom stejně, já mám sice pár druhů napečeno, ale opravdu ten čas  tak ubíhá, že se bojím jak to všechno za týden dopadne. Pokud máte doma rádi kokos zkus kuličky z 1/2 plechovky salka, 125 g moučkového cukru a 200 g strouhaného kokosu. Všechny přísady smíchej dohromady a z nich udělej malé kuličky které obal v kokosu a nech v kuchyni asi dva dny zaschnout. Je to sice kalorická bomba, ale fakt dobrý, letos jsem měla i mandle tak sem je zabalila do kuličky.

 

 

 

 

Odpovědět

Maja
Maja

17. 12. 2009, 14:04

Veko vydrž do zítřka, dneska jdu na vánoční večírek a když nezapomenu zítra ti napíšu svůj krém je vyzkoušený ( je s vařeným žloutkem atd). Někde sem četla že se tam může dát i syrový žloutek a chci se vás holky zeptat zda to není nebezpečné v této době. Díky za názory a postřehy o:)

Cituji:

Holky dejte mi někdo recept na krém do úlů. Nechci máslový, ale třeba žloutkový. Nebo jaký děláte vy? Já píšu sem do diskuze, protože opět nemůžu přidat komentář k úlkům.

Díky holky

 

Odpovědět

Maja
Maja

17. 12. 2009, 13:57

Doporučuji taky na prohlížení Mozzilu mám ji vyzkoušenou z domova. 

Cituji:

Milá děvčata, nejste samy! Už se mi ta reklama flákla do  zprávy taky! Není zničitelná, ale byla jsem v Expoleru, tak jsem zkusila Mozzilu a tady dobrý, je fakt, že chodím většinou sem....

 

Odpovědět

Roxana
Roxana

17. 12. 2009, 13:20

Milá děvčata, nejste samy! Už se mi ta reklama flákla do  zprávy taky! Není zničitelná, ale byla jsem v Expoleru, tak jsem zkusila Mozzilu a tady dobrý, je fakt, že chodím většinou sem....

Odpovědět

veka
veka

17. 12. 2009, 11:54

Holky dejte mi někdo recept na krém do úlů. Nechci máslový, ale třeba žloutkový. Nebo jaký děláte vy? Já píšu sem do diskuze, protože opět nemůžu přidat komentář k úlkům.

Díky holky

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

17. 12. 2009, 11:36

Hele, mě ještě napadlo, co takhle zkombinovat salko s neslazeným kondenzovaným mlékem? Asi to zkusím,ale až v neděli, právě jsme se s manželem domluvili, že si uděláme předvánoční víkend na chatě, ono se nezblázní, když nebude všechno hotovo, ale po událostech posledních dnů je trocha klidu důležitější. Tak v neděli, až se vrátím, vyzkouším a dám vědět, jak to šlo s tím neslazeným mlékem :o)

Cituji:

Angel do těch kuliček cukr dát musíš, protože bez něho  by se hmota asi vůbec nespojila (můžeš dát menší množství,uvidíš jak se ti budou kuličky dělat). Já tyhle kuličky nejím, protože jsou fakt dost sladké a mě stačí jen když je dělám a mám hned o půl kila navíc, ale moji dva hoši jsou na sladké a tyhle kuličky jim chutnají ze všeho nejvíc.  Recept jsem střelila z hlavy a nejsem si jistá množstvím kokosu takže kdo by chtěl dělat tyhle kuličky vydržte na správné množství kokosu do zítřka. Díky o:)

Cituji:

Majo, já jsem na ten recept už taky koukala, taky mám chuť zkusit, jen se mi zdá- není to moc sladké? Víš, salko je jako cumel a ještě cukr..... já všude cukr ubírám, tak mě napadlo, jestli by nestačilo to salko jen smíchat s kokosem, jen nevím, jestli by to drželo pohromadě, co myslíš?

Cituji:

Veko jsme na tom stejně, já mám sice pár druhů napečeno, ale opravdu ten čas  tak ubíhá, že se bojím jak to všechno za týden dopadne. Pokud máte doma rádi kokos zkus kuličky z 1/2 plechovky salka, 125 g moučkového cukru a 200 g strouhaného kokosu. Všechny přísady smíchej dohromady a z nich udělej malé kuličky které obal v kokosu a nech v kuchyni asi dva dny zaschnout. Je to sice kalorická bomba, ale fakt dobrý, letos jsem měla i mandle tak sem je zabalila do kuličky.

 

 

 

Odpovědět

Maja
Maja

17. 12. 2009, 11:15

Angel do těch kuliček cukr dát musíš, protože bez něho  by se hmota asi vůbec nespojila (můžeš dát menší množství,uvidíš jak se ti budou kuličky dělat). Já tyhle kuličky nejím, protože jsou fakt dost sladké a mě stačí jen když je dělám a mám hned o půl kila navíc, ale moji dva hoši jsou na sladké a tyhle kuličky jim chutnají ze všeho nejvíc.  Recept jsem střelila z hlavy a nejsem si jistá množstvím kokosu takže kdo by chtěl dělat tyhle kuličky vydržte na správné množství kokosu do zítřka. Díky o:)

Cituji:

Majo, já jsem na ten recept už taky koukala, taky mám chuť zkusit, jen se mi zdá- není to moc sladké? Víš, salko je jako cumel a ještě cukr..... já všude cukr ubírám, tak mě napadlo, jestli by nestačilo to salko jen smíchat s kokosem, jen nevím, jestli by to drželo pohromadě, co myslíš?

Cituji:

Veko jsme na tom stejně, já mám sice pár druhů napečeno, ale opravdu ten čas  tak ubíhá, že se bojím jak to všechno za týden dopadne. Pokud máte doma rádi kokos zkus kuličky z 1/2 plechovky salka, 125 g moučkového cukru a 200 g strouhaného kokosu. Všechny přísady smíchej dohromady a z nich udělej malé kuličky které obal v kokosu a nech v kuchyni asi dva dny zaschnout. Je to sice kalorická bomba, ale fakt dobrý, letos jsem měla i mandle tak sem je zabalila do kuličky.

 

 

Odpovědět

veka
veka

17. 12. 2009, 10:09

Jinak mě chcete holky vynervovat a vystresovat. Já mám doma dva dárky a toď vše. A to musím říct, že jsme celkem velká rodina (3 sestry, 2 synovci, 1 neteř, rodiče, prarodiče .... nebudu raději ani dál počítat). Dá se to stihnout všechno nakoupit a upéct za víkend? To jsem zvědavá, asi se budu muset roztrhat. A u vánočního stromečku budu úplně vyřízená

Odpovědět

veka
veka

17. 12. 2009, 10:07

V sobotu jsem se taky na Babicu koukala a miništolky jsem viděla. A když jsi to vyzkoušela a říkáš že je to dobré, tak bych to vyzkoušet taky mohla. Takže díky, Angel

Cituji:

Veko,včera jsem zkoušela miništoly podle Babici, i když ho opravdu nemám ráda a nedívám se na ten jeho pořad, tak jsem v sobotu náhodou viděla kousíček, kde pekl tohle cukroví. Celé to bylo za půl hodinky hotovo a je to opravdu moc dobré, to mu musím přiznat. Recept najdeš na www. babicovydobroty.cz, kdybys měla chuť to zkusit, je ta zase něco trochu jiného, než klasické cukroví. Jen ještě, já jsem dělala rovnou dvojitou dávku, (přidávala jsem ještě kandované ovoce), a vyšlo mi 62 miništol, ale jak říkám, je to opravdu rychlé :o))

Cituji:

Takže holky zpět k tématu Vánoce. Máme týden před štědrým dnem, tak by jsme se mohli trochu vyhecovat, kdo co má, kdo co nemá, kdo ještě musí co stihnout. Například já: Já musím stihnout nakoupit dárky, uklidit a upécz ještě nějaké cukroví. Takže bych uvítala od Vás nějaké typy na RYCHLÉ vánoční cukroví. Mám pouze tři druhy (perníčky, vanilkové rohlíčky a linecké). Prostě ostuda. Letos nic nestíhám. To je samý vánoční večírek a pak se můžu zbláznit a užírat, že nic nezvládám.

 

 

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

17. 12. 2009, 09:57

To je právě to, já ho nemám  ráda, ale některé recepty má dobré,  nekoukám na něj v televizi, ale občas mrknu na ty jeho stránky. No, ta kuchařka by možná byla fajn, ale já si radši vždycky vyberu a vytisknu jen recept co se mi líbí a je to.

Cituji:

Angel. já jsem vůbec pokukovala po jeho kuchařce, já si ji snad koupím. K těm kuličkám se přidávám, salko je hrozně sladké...to bych málem řekla, že se tam už cukr ani nedává...

 

Odpovědět

Angel 666
Angel 666

17. 12. 2009, 09:54

Tak to se tam možná potkáme, taky budeme nakupovat dárkový koš potravin pro tchána a tchýni, to je to jediné, co mi ještě chybí, dárek pro ně a mám hotovo :o)

Cituji:

Díky tomu, že jsem začla (abych neblbla jak loni), nakupovat dárky během roku, tak nevím kde co mám  a pro koho a mám v tom ještě větší chaos a jen ne čas to dát dokupy!

Ono, když se mi něco líbilo nebo bylo zrovna docela cenově výhodné..no, nejvyššší čas to vyndat, sepsat, zabalit a budu mít v dušičce klid, popř, to "doladím o víkendu, to jsme už domluvení, musíme udělat nájezd někam do superhypermarketu a nakoupit pro rodiče klasiku, dárkový koš potravin dle vlastního výběru a něco k tomu praktického, je to fakt ale rok od roku těžší.

 

Odpovědět

Roxana
Roxana

17. 12. 2009, 09:53

Angel. já jsem vůbec pokukovala po jeho kuchařce, já si ji snad koupím. K těm kuličkám se přidávám, salko je hrozně sladké...to bych málem řekla, že se tam už cukr ani nedává...

Odpovědět